VI. Gyergyói Magbörze

Március 7-én, szombaton

Kedves “MAGravágyók”!

Idén is Magbörze. Egy kicsit fagyos még a hangulat kint, de ilyenkor van itt az ideje, hogy tervezzünk, tanuljunk és beszerezzük az idei évi jó termésünk egyik fő zálogait a szaporítóanyagokat. Már ha nem sikerült előző évben visszafognunk 😉
Cseréljünk és beréljünk gyergyói hagymákat, jó székely pityókákat, s kövér fuszulyka magokat. Kicsit megfeledkezve a pénzről, hogy a cserebere rendszere léphessen előtérbe.

Hogyan zajlik a magbörze?

Régi hagyományos magokat, szaporítóanyagokat (gyökér, palánta) várunk a cserére, amelyeket jó szívvel felajánlotok másoknak is! Hozhattok zöldség-, gyümölcs-, fűszer-, vagy virágmagokat is!

A könnyebb csere érdekében a szaporítóanyagokat csomagoljátok kis adagokba (nagy növényekből 5-6, kis növényekből 20 magot számoljatok), felcímkézve őket a nevetekkel, elérhetőségetekkel (e-mail is elég), a begyűjtés idejével és helyével, tapasztalat szerinti ültetési tanácsokkal, valamint a növényfajta nevével.

Ha nincs visszafogott magod, és nem szeretnéd az egészségedet és a környezetedet üzleti magokra bízni, gyere nyugodtan és válogass a felkészült termelők asztaláról!

Idén ősszel pedig nem lesz más dolgod, minthogy ne felejts el magot fogni 🙂

Hozhatok magatokkal házi finomságokat, ropogtatni valókat is, amit felajánlotok a “büfébe”, hogy még teljesebb legyen az élmény 🙂

A magbörze programja:
15:00 Megnyitó
15:10 Ferencz Lehel kertészmérnök előadása “Vesd bele magad” címmel.
15:50 Bara István előadása “Összhangban élni talajjal, vízzel, erdőinken, mezőinken, kertjeinkben” címmel.
16:30 Magbörze – cserebere, büfé.
Előadások a Karancsi teremben.

Belépődíj nincs, a részvétel becsületkasszás.
Az összeget az előadók, valamint a szervezés költségeinek megtérítésére fordítjuk.

Helyszín: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ.
Időpont: március 7., szombat 15 óra.

Érdeklődni a 0763338442-es, a 0741131044 -es vagy a 0748850446-os telefonszámokon lehet.

Kérem ossza meg ismerőseivel: