VII. Hargitai Szalon

Képzőművészeti vándorkiállítás


Periféria

Hargitai Szalon

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület Csíkszereda Megyei Jogú Város támogatásával szeptember és november között négy székelyföldi helyszínen szervezi meg Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, a VII. HARGITAI SZALONT.

A szalonon részt vesznek Hargita megyében élő, felsőfokú képzőművészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat most végző képzőművészek, ugyanakkor jelentkezhettek a megyénkkel rokonszenvező, vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más, elismert képzőművészeti szövetségek tagjai is.

A kiállítási helyszínek:
– Csíkszereda, Megyeháza Galéria, 2019. szeptember 26–október 10.
Gyergyószárhegy, a művelődési ház Cika-terme 2019. október 10–25. Megnyitó: 18 órától
– Székelyudvarhely, a művelődési ház koncertterme, 2019. október 27–november 14.
Gyergyóremete, a polgármesteri hivatal tárgyalóterme, 2019. november 15–29.

A tárlatot az idén is egyetlen téma köré szerveztük, a résztvevőknek 2019-ben a Periféria témára kellett alkotniuk. A szervezők a zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztanak ki. A Hargitai Szalonra jelentkezett 38 alkotó részéről az összesen ötven alkotást Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész zsűrizték.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ
Társszervezők: Cultura Nostra Egyesület, Megyeháza Galéria, Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Művészeti Központ Gyergyószárhegy, Gyergyóremetei Polgármesteri Hivatal
Támogató: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Kérem ossza meg ismerőseivel: