Vörös besorolást kapott Nagy-Britannia

Az országban megnőtt a koronavírus B.1.617.2 jelzésű variánsa által okozott megbetegedések száma

Elfogadta szombaton az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) azt a határozatot, amely szerint vörös besorolást kap Nagy-Britannia.

Az intézkedést az indokolta, hogy jelentősen megnőtt az országban a koronavírus elsőként Indiában kimutatott, B.1.617.2 jelzésű variánsa által okozott megbetegedések száma.

A CNSU szombati határozata értelmében ugyanakkor a harmadik országból Romániába érkező külföldi állampolgároknak 14 napra karanténba kell vonulniuk, függetlenül attól, hogy milyen besorolású térségből jönnek. Ez alól kivételt képeznek – többek között – a beoltottak, az elmúlt 90 napban a betegségen bizonyítottan átesett személyek, a 3 évesnél kisebb gyerekek, valamint azok a 3 és 16 év közötti gyerekek, akik fel tudják mutatni egy, indulás előtt legtöbb 72 órával végzett PCR-teszt negatív eredményét.

Egy másik intézkedés szerint mentesülnek a karanténkötelezettség alól a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált betegek azon kontaktszemélyei, akik a fertőzöttel való kontaktust megelőző 90 napban bizonyíthatóan átestek a betegségen.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: