Zajlanak a munkálatok a Rózsa utcában

Több géppel, párhuzamosan, három cég végez munkálatokat a zöldségpiac szomszédságában lévő Rózsa utcában. Egyik a közvilágítás korszerűsítését végzi (földbe fektetett huzalokkal, és új villanyoszlopokkal felszerelt rendszere lesz az utcának), ezzel párhuzamosan egy másik cég a közművek új rendszerre való csatlakozását végzi, míg egy harmadik az útalap előkészítésén dolgozik.

“Negyven centiméter mélységben szedik le a jelenlegi útalapot, és teljes cserére kerül sor, hogy az új aszfaltréteg majd egy megerősített alapra kerülhessen rá” – fogalmazott Nagy Zoltán polgármester a mai helyszíni sajtótájékoztatón, hozzátéve: a közművek elavult állapota nagyon sok bosszúságot okozott a lakók számára, hisz egy negyven-ötven éves rendszer található az utcában, a beavatkozás viszont annak érdekében volt szükségszerű, hogy a későbbiekben az esetleges meghibásodások miatt ne kelljen feltörni az új utat.

rozsa_utca1

Nagy Zoltán kifejtette, az új víz és szennyvízhálózat kiépítésének munkálatai lezárultak, csakúgy mint az esővízelvezető-rendszer, amely szintén az úttestben kapott helyet. A polgármester rámutatott, a projekt zöldövezet-kialakítást és járdaépítést is tartalmaz, figyelembe véve pedig, hogy az utca szomszédságában a városi zöldségpiac található, parkolók létrehozását is beterveztük.

Újságírói kérdésre a polgármester azt is hangsúlyozta, a leszedett útfelület helyén olyan kialakítások vannak, hogy amennyiben sürgősségi esetekre, mentő vagy tűzoltóautóra van szükség, annak szabad bejárása legyen az utcába.

Méltó lesz nevéhez az utca

A városvezető elmondása szerint az is cél, hogy az újonnan kialakított zöldövezetekben rózsák legyenek majd, hogy ezáltal méltó legyen nevéhez a hetvenes években modernizált utca.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Fotók: Benedek Helga

Kérem ossza meg ismerőseivel: