Zajlik az élet a Figuránál

A megszorítások időszakában sem állt meg az élet a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban: a csendes időszakot a színház belső felújításokra, rendrakásra használja, a közönséggel pedig virtuálisan tartja a kapcsolatot.

Március végétől a belső terek felújítási munkálatait végzik a Figura műszaki munkatársai a biztonsági előírások szigorú betartásával. Folyamatban van a folyósok renoválása, a nagyterem és a stúdióterem színpadainak felcsiszolása, újrafestése, a kulisszák meszelése, miközben a varróműhelyben védőmaszkok, valamint új színpadi takarások készülnek. A nyilvános színházi tevékenység újraindulásakor a megújult színháztermekbe várja majd közönségét a Figura.

Április folyamán virtuális színházként maradt a nézők közelében a Figura: a közönség választása alapján hétvégente a színház korábbi előadásainak videófelvételeit osztotta meg online, ily módon a Három nővér, A vágy villamosa, Az élet fája, a Hideg, a Zűrzavaros éccaka valamint a Murlin Murlo című produkciókat tekinthették meg (újra) az érdeklődők, akiknek száma több teltháznyira tehető.

Az előadássorozat májusban is folytatódik a megszokott ütemben: minden hétvégén három napon keresztül az az előadás kerül sugárzásra, amelyet a hétfőtől csütörtökig tartó facebookos szavazáson választ ki a közönség.

A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: