10. Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál

Marosvásárhely, 2015 augusztus 10-15. között

Kelet-Európa legnagyobb és legnépszerűbb gitárfesztiváljának ad otthont Marosvásárhely augusztus 10 és 15-ke között. Az immáron 10. alkalommal megszervezett nemzetközi fesztivál programjai a város különböző pontjain, főbb koncertjei pedig a Kultúrpalotában és a Színháztéren zajlanak, ahol Ausztria, Fehéroroszország, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Magyarország, Románia, USA stb. elismert művészeit hallgathatjuk.

A hatnapos rendezvény egyéni előadásokat, különböző kamarazenei koncerteket, fiatal tehetségek bemutatkozását, mesterkurzusokat, művészi filmvetítéseket, modern és régi hangszerek, illetve az AER akusztikus erősítőrendszer kiállítását kínálja.

A széleskörű közönség megnyerése érdekében ingyen belépést biztosítunk minden érdeklődőnek.

Teljes program a www.harmoniacordis.org oldalon.

 

A fesztivál fő meghívottja az amerikai Al Di Meola. Al Di Meola lemezein a fúziós jazz, és a latin jazz ugyanúgy megtalálható, mint a világzene, a flamenco vagy a funk. Meola munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, míg a befolyásos Guitar Magazine már többször tüntette ki a Világ legjobb gitárosa címmel, de a Guitar Player Magazine is első helyre rangsorolta a legjobb jazz gitáros kategóriában

10HC_Program

Kérem ossza meg ismerőseivel: