105.844 személyt immunizáltak az elmúlt 24 órában

Beütemezés nélkül is lehet jelentkezni oltásra

Az elmúlt 24 órában 105.844 személyt oltottak be Romániában a koronavírus ellen – derül ki a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által kedden ismertetett adatokból.

A jelzett időszakban 87.497-en kapták meg a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett védőoltást, 7221-en a Moderna, 7745-en az AstraZeneca, 3381-en pedig a Johnson&Johnson vakcináját vették fel.

Az elmúlt 24 órában 38.950 személyt az első, 66.894-en a második dózissal oltottak be.

Ezzel 6.201.096-ra nőtt a beadott oltások száma Romániában. Az oltási kampány kezdete óta 3.711.304 személyt oltottak be, közülük 1.221.512-en az első adagot, 2.489.792-en pedig a második dózist is megkapták.

Az elmúlt 24 órában 103 esetben regisztráltak mellékhatást az oltást követően, ezek közül öt helyi, 98 általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 14.935 esetben jegyeztek mellékhatást a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca oltásának beadását követően, 1586 helyi és 13.349 általános jellegűt. 135 eset kivizsgálása folyamatban van.


Valeriu Gheorghiţă: Egyik napról a másikra lehet időpontot foglalni az oltási platformon

Egyik napról a másikra lehet időpontot foglalni az oltási központokba az országos platformon – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, a SARS-CoV-2 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Tekintve, hogy jelenleg már beütemezés nélkül is lehet jelentkezni immunizálásra az oltási központokban, azok, akik időpontot akarnak foglalni, egyik napról a másikra meg fogják tudni tenni ezt – mondta Gheorghiţă. Rámutatott: az időpontot foglalóknak meglesz az az előnyük, hogy a foglalt időpontban várakozás nélkül biztosított számukra a hely és az oltás.

A katonaorvos szerint az országos platformon jelenleg megközelítőleg 1.265.000 személynek van lefoglalt időpontja immunizálásra a három oltás (Pfizer, Moderna, AstraZeneca) valamelyikével.

A Pfizer termékére 1.029.000-en jegyeztették elő magukat, közülük 64.158-an az első adagra. A Moderna vakcinájára 131.192 személy jegyeztette elő magát (2711-en az első dózisra), az AstraZeneca termékére pedig 104.097-en (231-en az első adagra), mondta el az oltáskampány koordinátora.


F. Cîţu: Sikeres az oltási kampány – az új fertőzések száma országszerte jelentősen csökkent

Sikeresnek’ nevezte kedden Florin Cîţu miniszterelnök a koronavírus elleni oltási kampányt, amire bizonyíték szerinte az, hogy az új fertőzések száma országszerte jelentősen csökkent.

A kormányfő szerint ennek az a következménye, hogy csökkent a kórházakra nehezedő nyomás.

Megerősítette: van elégséges oltóanyag ahhoz, hogy elérjék a június 1-jére kitűzött célt, és akkor egy sor lazítást lehet bevezetni, ami ‘egy lépés a normalitás felé’.


Cîţu: Megoldást fogunk találni arra, hogy június elsejétől esküvőket is lehessen tartani

Megoldást fognak találni arra is, hogy június elsejétől ismét esküvőket és keresztelőket lehessen tartani – jelentette ki kedden, Szatmárnémetiben Florin Cîţu kormányfő, hozzátéve, tudatában van, hogy megközelítőleg 250.000 ilyen eseményt halasztottak el az emberek a járvány miatt.

Az biztos, hogy június elsejétől lazítások lesznek, ezek közül néhány intézkedést már ismertetett a kormány, és megoldást fognak találni a magánjellegű rendezvények megszervezésével kapcsolatban is, mondta a miniszterelnök.

Nyomatékosította azonban, hogy június elsején nem fognak feloldani minden korlátozást, de augusztus elsején ismét szó lehet további lazításokról.

Elismételte azt is, hogy a jövő héten a miniszterek és államtitkárok valamennyien ellátogatnak különböző oltási központokba a kampány előmozdítása végett.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: