11. MOL Gyermekgyógyító program

Kihirdették a kiírás pályázati eredményeit


A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program 11. kiírásának pályázati eredményeit

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program 11. kiírásának pályázati eredményeit. A 400.000 lejes támogatási alapból 18 civil szervezet részesül emocionális és művészetterápiás foglalkozások, valamint pszichoszociális beavatkozások megvalósítására. A támogatás révén megvalósuló pályázatok keretében 628 sajátos igényű, fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségből lábadozó gyermeken segítenek. 

„Örömmel segítünk az idén is a rászoruló gyermekeknek, és hiszünk abban, hogy a támogatást nyert civil szervezetek szakmai igényessége maximális eredményességgel biztosítja a pályázatok megvalósítását a kicsik javára. Nagy figyelmet fordítunk a szociális programjaink minőségére, és bízunk benne, hogy a szakemberek elismerését is kiváltó MOL Gyermekgyógyító hagyományt teremt. Továbbra is a közösség megbízható partnere akarunk maradni ott, ahol a segítségnyújtás változtathat a gyermekek életén” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. 

A MOL Gyermekgyógyító program 11-ik kiírására 75 olyan civil szervezet pályázott, amelyek művészeti, emocionális- és művészetterápiás tevékenységek, illetve pszichoszociális beavatkozások szervezésével segítik a fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségekből lábadozó gyermekeket és fiatalokat. Az igényelt támogatás összértéke meghaladta az 1,7 millió lejt. A pályázatok 22 megyéből érkeztek, a pályázók közül 42 egyesület az előző kiírásokban is pályázott. A zsűri 18 egyesületnek ítélt meg részleges vagy teljes támogatást, a pályázatok megvalósítására 2019. december – 2020. augusztus között kerül sor.

A 2019-es Gyermekgyógyító program támogatási kerete 400.000 lej. A 18 nyertes szervezet közül hat első alkalommal részesül támogatásban, 12 pedig korábban is volt nyertes. A támogatási kereten felül 25.000 lej teljes támogatásban részesült a 2018-as MOL Gyermekgyógyító Díj nyertese, a temesvári HorsEmotion Egyesület.

A nyertes egyesületek Bukarestből, valamint Bákó, Bihar, Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Szeben, Szatmár és Temes megyékből valók. A nyertes pályázatok megvalósításában különböző terápiákat és pszichoszociális beavatkozásokat alkalmaznak, így művészetterápiát – zene és asszisztált zene, Phronetic művészetterápia, kombinált művészetterápia (rajz, modellezés, festészet, kollázskészítés), tánc, mozgás és szerepjátékok, digitális technológia (virtuális valóság), továbbá falmászást, illetve szabadtéri (kalandterápia) és vízben zajló élményterápiás beavatkozásokat; állatasszisztált terápiákat; emocionális terápiákat – színjátszás és maszkkészítés, szerepjátékok, meseterápia.

„A program nyitott bármely, pályázni szándékozó civil szervezet számára. Az érdeklődőket folyamatosan tájékoztatjuk a nyertes pályázatok megvalósításának idején is. A pályázatok befejezésekor, 2020. szeptemberében, az egyesületek nyilvánosan bemutatják az elért eredményeiket. Ez is jó alkalom a további tájékozódásra a programról és a támogatott pályázatok jellegéről egyaránt. A legsikeresebb pályázatot megvalósító egyesület elnyeri a MOL Gyermekgyógyító Díjat, képviselője pedig részt vesz a következő kiírás pályázatainak elbírálásában. Ilyen módon is átfogó tájékoztatást és esélyt kívánunk biztosítani minden érdekelt egyesületnek.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertes szervezetek listája megtalálható a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.


nyertes-palyazatok-mol-gyermekgyogyito-11-kiiras-2019

Kérem ossza meg ismerőseivel: