13. MOL Tehetségtámogató program

526 fiatal sportolót és művészt részesítettek anyagi támogatásban

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány 526 fiatal sportolónak és művésznek nyújt több mint 560.000 lej támogatást

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 526 fiatal sportolót és művészt részesít anyagi támogatásban a 13. MOL Tehetségtámogató program keretében. A támogatási alap több mint 560.000 lej. 2006 óta, az elmúlt 13 év során, 2.186 tehetséges fiatal részesült anyagi támogatásban. 

Tehetségtámogató kA 13. kiírás során támogatott pályázatok több mint fele első alkalommal nyert: 170 pályázatból 103 a sport, illetve 70 pályázatból 42 a művészet kategóriában. A támogatásban részesülő fiatal művész- és sporttehetségek az utóbbi években kiváló eredményeket értek el hazai és nemzetközi megmérettetéseken, mint például Robert Glință, Daniel Martin és Andrei Anghel úszás, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan és Mălina Aciu sakk, Amalia Tătăran, Bianca Benea és Schlier Zsuzsa vívás, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița atlétika, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș asztalitenisz, Tămîrjan Róbert triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu hegedű, Cristina Tomescu, Eva Garet, valamint Cadmiel Boțac zongora.

„A támogatási alap 60%-os emelése lehetővé tette a kedvezményezettek számának 35%-os növekedését, valamint a kiemelkedő eredmények hangsúlyosabb támogatását az előző kiíráshoz képest. A szakmai zsűrik hozzájárulásával programunk 13 éve folyamatosan és következetesen támogatja Románia eljövendő bajnokait. A támogatott fiatalok kimagasló eredményei, programunk népszerűsége és egyszerű hozzáférhetősége ismételten igazolja, hogy a megfelelő formát választottuk ennek a pályázati programnak.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírásra 465 pályázat érkezett, melyben 1.059 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.100.000 lej értékben. Az 562.500 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 526 tehetséges fiatal részesül, a 282 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri 70 pályázatot javasolt összesen 203.866 lejjel történő támogatásra, a sportban pedig 170 pályázat nyert 218.634 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban – amelybe azok a fiatalok kapnak pályázati meghívást, akik nagykorúságuk elérése előtt a program kedvezményezettjei voltak – a 140.000 lejes támogatási alapból 42 pályázat részesült.

„A MOL Tehetségtámogató program egyszerű és jól meghatározott szabályok alapján működik 13 éve. A pályázónak a kiírás szerint kategóriánként 4-6 kötelező dokumentumot kell beküldenie, amelyek által lehetősége nyílik meggyőzni a zsűrit a finanszírozás fontosságáról. Mint minden versenyben, itt is fontos a szabályokhoz való alkalmazkodás, melyek betartása sportszerűségről tesz bizonyságot, az ezektől való eltérés pedig – például hiányos dokumentáció, 10.000 lej feletti összeg igénylése, határidők túllépése – a pályázat érvénytelenítését vonja maga után.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.


Hargita megyéből támogatást nyertek:

Bálint Noémi atlétika
Orbán Lehel cselgáncs
Imre Emil rövidpályás gyorskorcsolya
Timár Ádám rövidpályás gyorskorcsolya
Tămîrjan Robert triatlon
Gyermekfilharmónia zene
Máyer Róbert hegedű
Simon András hegedű
Tornai István foto, film
Forika Szabolcs sífutás
Ferencz Dorottya kerékpár
Szász Attila István rövidpályás gyorskorcsolya
Toth Emese
Török Szilárd kerékpár
Kosza Hanna cselgáncs
Albert Júlia rövidpályás gyorskorcsolya
Szőke Hunor
Lőrincz Eszter
Boda Gergely biatlon
Vass Barbara biatlon
Farkas Gábor, Bodó Szende sporttánc
Bere Larissza Vanda műkorcsolya
Bere Johanna Zója műkorcsolya
Albert Katalin rövidpályás gyorskorcsolya
Laczkó Evelin Vivien sífutás, triatlon
Cojocea Leonard Alin taekwon-do
Nagy Botond taekwon-do
Kérem ossza meg ismerőseivel: