133 lakrész hőszigetelése Alsó-Borszék tömbházaiban

 
    Egy új fejezet Borszék újraépítésében, szépítésében: 133 tömbházlakást érint az a sikeres pályázat, amely révén hőszigeteléseket végezhetnek még idén ezeken az épületeken, a szaktárca, a Városi Tanács és a lakók részvételével.
    Az idén a Fejlesztési Minisztérium három alsóborszéki tömbház hőszigetelését támogatja. A Dózsa György úton az A1–A4-es tömbház, és a G1-es tömbház, valamint a Kárpátok úton az E1-es tömbház lesz felújítva. 
    A minisztérium a hőszigetelés összköltségeit 50%-ban finanszírozza, – amelyek összesen 133 lakrészt foglalnak magukba. Az Önkormányzat 30%-kal támogatja a munkálatokat, a lakók a fennmaradó 20%-ot két év alatt kell kifizessék. Jelenleg a közbeszerzés kiértékelése zajlik. „Nagyon reméljük, hogy minél hamarabb elkezdődnek a munkálatok is.”- mondta Mik József polgármester.
    Arra vonatkozóan, hogy mekkora a beruházás összértéke, illetve mennyivel kell a borszékieknek bepótolniuk, még nem lehet számszerű információkat tudni. Attól függ, ki lesz a nyertes és milyen értékkel nyeri meg a munkát – annak az összegnek a felét adja a minisztérium. A lakásokra való leosztást is csak majd ennek az összegnek az ismereteben lehet kiszamítani – magyarázta érdeklődésünkre az elöljáró.

Borsec PRESS

Kérem ossza meg ismerőseivel: