16.306 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát az elmúlt 24 órában

Ezzel 92.706-ra nőtt a beoltottak száma

Az elmúlt 24 órában 16.306 személy kapta meg Romániában a Pfizer BioNTech koronavírus elleni vakcináját – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által pénteken közzétett adatokból.

Ezzel 92.706-ra nőtt a beoltottak száma.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül 47-nél jelentkezett enyhe allergiás reakció, amelyek közül 10 helyi, 37 pedig általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 314 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele.


Kimutatták Romániában a Nagy-Britanniában azonosított új koronavírus-mutációt

Kimutatták Romániában egy 27 éves nőnél a Nagy-Britanniában azonosított, nagyobb fertőzési képességgel rendelkező, új koronavírus-mutációt – tájékoztat pénteken az egészségügyi minisztérium közleménye.

A dokumentum szerint a beteg háziorvos felügyelete alatt, otthoni elszigetelésben van, “nagyon jó” klinikai állapotban.

“Az új, az Egyesült Királyságban azonosított törzset a Matei Balş intézetben mutatták ki. (…) Tekintettel e törzs nagyobb fertőzőképességére, az országos oltáskampánnyal párhuzamosan ugyanolyan fontosak a védelmi intézkedések: a védőmaszk helyes viselése, a tömeg elkerülése, a fizikai távolságtartás és a kézhigiéné” – írja a közlemény.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: