16-ik alkalommal hirdették meg a MOL Tehetségtámogató programot

A pályázatokat online lehet benyújtani 2021. június 19-ig

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhatodik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogatót. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételhez. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej. 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon négy olyan sportoló vesz részt, akik a MOL Tehetségtámogató program korábbi kiírásaiban támogatásban részesültek.

„Nagy öröm számunkra, hogy az ország egyik legrégibb tehetségtámogató programja révén hozzájárultunk olyan fiatalok felkészítéséhez, akik ma az olimpiai válogatott tagjai. A MOL Tehetségtámogató program jól példázza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megsegítéséért tett kitartó erőfeszítés sikerességét. Ezáltal is szeretnénk megmutatni a fiataloknak, akik azokban a közösségekben élnek, ahol vállalatunk tevékenykedik, hogy a tehetséget fáradhatatlan munkával, kitartással, következetességgel lehet kimunkálni, így alakíthatják szemléletmódjukat, akár sorsukat is.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon résztvevő Szőcs Bernadette (asztalitenisz), valamint Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici (úszás), a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak a 2009-es, 2012-2018-as, a 2016-2018-as és 2020-as, illetve a 2018-as és 2020-as kiírásokban.

A 2021-es kiírásról

A pályázatokat online lehet benyújtani 2021. június 19-ig A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az eredmények bemutatását, a pályázó célkitűzéseit, a felkészítő tanár vagy edző ajánlólevelét, a pályázó aktuális igényeit, valamint a pályázat megvalósításának költségvetési tervezetét.

Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére vagy eszközbeszerzésre.

„Tekintettel arra, hogy az elmúlt évben a sportolók és művészek kevés versenyen, fesztiválon vagy egyéb rendezvényen vehettek részt, a pályázatok elbírálásában fontos szerepe lesz a felkészítő tanárok, edzők, illetve művészeti- és sportklubok vagy szövetségek ajánlóleveleinek. A pályázat egyhónapos futamideje alatt felvilágosítással szolgálunk minden érdeklődőnek. A fiataloknak azt ajánljuk, hogy kezdjék el idejében a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiírás és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az eddigi 15 kiírásban 2.766 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4.900.000 lej értékben, 2.223 sikeres pályázattal.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.

A 16. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. június 19. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.


A Közösségért Alapítvány

Kérem ossza meg ismerőseivel: