300 ezer lej műemlékek karbantartására

Műemlékvédelmi program – 2015

Meghirdette Hargita Megye Tanácsa műemlékvédelmi programját a 2015-ös évre, melyre idén 300 ezer lejt hagytak jóvá. A pályázat célja műemlékek restaurálásának tervezési és jóváhagyott, engedélyezett kivitelezési munkálatainak támogatása, mely műemlékek szociokulturális, oktatási, egészségügyi, vallási, jótékonysági vagy hasonló tevékenységet szolgálnak, illetve magánlakásként használják őket. A pályázatra jelentkezhetnek mindazon egyesületek és alapítványok, egyházi intézmények, jogi és magánszemélyek, akik Hargita megyei osztályozott és nyilvántartott műemlékek tulajdonosai.

A program egyébként része az év elején elfogadott műemlékek védelméről szóló stratégiának, amely a megyei tanács megbízásából készült, és egyedinek számít az országban.

– Folyamatosan dolgozunk a megyében fellelhető műemlékeink, értékeink megőrzésén és a bennük rejlő értékek kamatoztatásán, turisztikai célpontként ugyanis gazdasági vonzata is van. Ezért tartom fontosnak, hogy a műemlékekre lehetőségként tekintsünk, és támogassuk azok felújítását, karbantartását – mondta Borboly Csaba megyeelnök hozzá téve, hogy a pályázók igyekezzenek teljes iratcsomót leadni a határidő lejárta előtt annak érdekében, hogy pozitív elbírálást kapjanak.

A pályázatok benyújtásának határideje június 30., utólagos támogatásról lévén szó a folyósítások határideje december 31.

Részletes tájékoztatás és a kitöltendő űrlapok az alábbi linken érhetők el:

http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/muemlekvedelmi-program.html

Kérem ossza meg ismerőseivel: