354-en kapták meg a koronavírus elleni vakcinát az elmúlt 24 órában

Vasárnap elkezdték az oltóanyag szállítását az ország minden megyéjébe

Az elmúlt 24 órában 354 személy kapta meg Romániában a Pfizer BioNTech koronavírus elleni vakcináját – tájékoztat vasárnap a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

Ezzel 13.596-ra nőtt a beoltottak száma.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül egynél jelentkezett enyhe allergiás reakció.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 37 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele – hangsúlyozza a CNCAV.


Vasárnap elkezdték mintegy 36 ezer dózis koronavírus elleni védőoltás kiszállítását az ország minden megyéjébe – tájékoztat a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

A közlemény szerint január 4-étől az összesen 370 központ több mint 90 százalékában elkezdődik az oltás.

A megyei közegészségügyi igazgatóságok (DSP) összesítik a hozzuk tartozó oltóközpontok vakcinaigényét, és az oltást megelőző napon, 13 óráig elküldik azt annak a regionális központnak, amelynek körzetéhez tartoznak.

A regionális raktárközpontok a beérkezett kéréseknek/ütemterveknek megfelelően előkészítik a szükséges oltóanyag-mennyiséget és leszállítják azokat a DSP-knek, illetve az oltási központoknak.

A COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság egy jogi személyiség nélküli, minisztériumközi szerv, amely a kormányfőtitkárság közvetlen alárendeltségében működik.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: