5.993 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát az elmúlt 24 órában

Ezzel 108.294-re nőtt a beoltottak száma

Az elmúlt 24 órában 5993 személy kapta meg Romániában a Pfizer BioNTech koronavírus elleni vakcináját – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által vasárnap közzétett adatokból.

Ezzel 108.294-re nőtt a beoltottak száma.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül 38-nál jelentkezett enyhe allergiás reakció, amelyek közül 15 helyi, 23 pedig általános jellegű volt.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 388 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót, amelyek közül 155 helyi, 233 pedig általános jellegű volt.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele.


A Romániai Tudósok Akadémiája támogatja a koronavírus elleni oltási kampányt

A Romániai Tudósok Akadémiája (AOSR) támogatja a koronavírus elleni országos oltási kampányt, és arról tájékoztat a vasárnapi közleményében, hogy orvos tagjainak egy része már beoltatta magát, vagy az elkövetkező napokban megteszi ezt.

A testület rámutat, hogy az elkövetkező időszakban egy sor online szimpóziumot, kerekasztal beszélgetést fog szervezni a pandémiáról és annak felszámolása érdekében hozott tudományos és közigazgatási intézkedésekről, különös tekintettel a lakosság széleskörű beoltásának szükségességéről.

Az akadémia úgy gondolja, hogy erkölcsi és tudományos kötelessége részt venni a járvány felszámolását célzó országos erőfeszítésben, annál is inkább, mivel rengeteg a megosztó vélemény, az álhír, az összeesküvés-elmélet a témában, és ezek a világjárvány elleni küzdelem kudarcához vezethetnek.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: