5 hónapon át 250 lejes ösztöndíjat érdemeltek ki

Előtérben a szakemberképzés

Tizenegy Hargita megyei egyetemista ösztöndíjkérelmét bírálta el pozitívan a Hargita Megyéért Egyesület, a hallgatók a közintézményi könyvelés népszerűsítése ösztöndíjprogramban nyertek támogatást. A kiírásra azok jelentkezhettek, akik a közintézményi könyvelés szaktárgyat választották, vagy államvizsga-dolgozatuk témája érinti a szakterületet. Ezt a támogatást a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrehozott és a megyei tanács számos projektjének lebonyolításával megbízott egyesület azon a tavalyi tanácskozáson vállalta, amelynek témája volt a fiatal könyvelők képzése közintézmények számára.

Hargita Megye Tanácsa már évek óta a jó szakemberek képzési lehetőségeinek biztosításáért dolgozik alárendelt intézményeivel és más partnerek bevonásával együtt. Ide tartozik a könyvelők képzése, amelyben partnere a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testületének (CECCAR) Hargita megyei fiókszervezete, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Sapientia EMTE, Tánczos Barna szenátor és Korodi Attila képviselő. A fejlesztési ügynökség kezdeményezésére együttműködési egyezmény született, amelyben Hargita Megye Tanácsa vállalta a szakmai gyakorlat lebonyolítását, a Hargita Megyéért Egyesület az ösztöndíjak biztosítását, a Sapientia pedig a közintézményi könyvelői modul bevezetését az oktatásba. Az egyezményt aláírta Tánczos Barna és Korodi Attila is, akik megígérték, hogy továbbítják a CECCAR javaslatait a gazdasági minisztériumnak.

Az egyezmény értelmében a Hargita Megyéért Egyesület a 2016–2017-es tanévben kiírta a közintézményi könyvelés népszerűsítésére irányuló ösztöndíjprogramját. Az ösztöndíjasok részt vesznek Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programjában, a gyakornoki időt a megyei tanács apparátusánál vagy valamelyik alintézményénél töltik, amikor a közintézményi könyvelés gyakorlatával ismerkednek.

Az idei ösztöndíjasok a csíkszeredai Sapientia EMTE első- és harmadéves hallgatói, jó tanulmányi eredményükre, kitartó munkájukra hivatkozva Fülöp Árpád Zoltán, az egyetem Üzleti Tudományok Tanszékének tanára is ajánlotta őket.

Az öt hónapon keresztül folyósítandó 250 lejes támogatást elnyerte Mihály Sarolta (III. év), Kedves Orsolya (III. év), Angi Tünde (III. év), Kedves Tímea (III. év), Kedves Mária Klaudia (III. év), Kovács Kincső (I. év), Szász Andrea (I. év), Bartalis Szilvia Beáta (I. év), Tófalvi Renáta (I. év), Molnos Imre (I. év) és Kűsmődi Renáta (I. év). Az ösztöndíjasoknak ezúton is gratulálunk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: