75 család kap élelmiszercsomagot a harmadik heti gyűjtésből

Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért

A harmadik heti gyűjtés eredményeképp újabb 75 család részesül tartósélelmiszer-csomagban – Az összefogás egyre bővül

A gyűjtés harmadik hetében több gyergyószentmiklósi civil szervezet is  gyűjtött élelmiszert, amelyet eljuttattak a szervezőkhöz. A Krigel Sportklub jelentős mennyiségű konzervet, a  Refomátus Nőszövetség rengeteg szaloncukrot, az Inter Gyergyó teremfoci csapat pedig egy jótékonysági meccs keretén belül gyűjtött mindenféle tartós élelmiszert ajánlott fel a nehéz körülmények között élők ünnepi asztalára. A hétvégi labdarúgó meccsre az ukrán határ mellől érkező Vicovu de Jos labdarúgó csapata is élelemadománnyal érkezett – amikor az Inter jelezte, hogy karitatív összefogáshoz csatlakoznak majd a meccs révén. A szervezők legnagyobb meglepetésére tehát jóval a település határán túl is megmozdultak a jó célért az adakozókedvűek. Többen voltak olyanok is, akik a szociális oszályon található gyűjtőpontba tettek házias ízeket, szalonnát, zsírt, cukrot, egyéb tartós élelmiszert.

foci_gyujtes

Az Együtt Egymásért program 3. szombatján, dec. 10-én két helyi szervezet, a Kolping Család Egyesület és az Erdélyi Kárpát Egyesület gyergyószentmiklósi osztálya fogadta örökbe a gyűjtőpontot. Alig fért a rengeteg élelemadomány a kijelölt helyen, számos ismerőst, jó barátot, jószívű városlakót elért a két szervezet hívó szava, és csatlakoztak a gyűjtőakcióhoz. Köszönet a civil szervezetek tagjainak a lelkes, örömteli szolgálatért, ugyanakkor köszönet mindazoknak is, akik a gyűjtőpontba bármilyen élelmiszert is tettek. Ebből a hét első felében 75 rászoruló gyergyószentmiklósi családnak és egyedül álló idősnek juttatnak majd élelemcsomagot a szociális osztály munkatársai, a kiosztásban az Interes focisok is besegítenek.

kolping_gyujtes

A harmadik hét lezártával már 140 otthonba jut tartalmas élelmiszercsomag és ezáltal örömteli odafigyelés így az ünnep közeledtével.

A héten, tehát december 16-ig hétköznapokon is lehet még tartós élelmiszeradományt átadni, 8-16 óra között a Szociális Osztály Kárpátok utcai székhelyén található gyűjtőpontnál.

December 18-án, szombaton 9-18 óra között a gyűjtőpontot a Gyergyói és a Hargita Megyei Ifjúsági Cukorbetegek Egyesülete, a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesülete, valamint a  Step Dance Sportklub fogadja majd örökbe. Ugyancsak szombaton, 17 órai kezdettel pedig mindenkit szeretettel várnak az idei Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért program záróeseményére a Sláger Centerbe.

Kérem ossza meg ismerőseivel: