75 gyerek szavalt a művelődési ház színháztermében

Elkezdődött a Gyermeknap, csodanap


Élményt adni a gyerekeknek

Elkezdődött a Gyermeknap, csodanap, május 29-én közel 75 gyerek szavalt a művelődési ház színháztermében. A XIX. Gyermeknapi Versmondók Találkozójának témája a kenyér volt. Kedves, néhol korukat meghazudtoló, mélyértelmű versekkel készültek a Gyergyói-medence óvodásai, kisiskolásai.

Vajda Gyöngyvér műsorvezető, a Figura Stúdió Színház színésze először a gyerekek bevonásával ismertette a színpadon felsorakoztatott, a kenyérsütéshez szükséges eszközöket, a szitát, dagasztótekenyőt, penetét, kenyérverő-botot, pityókatörőt stb, és sorjában a hozzávalókat is. Miután a félénkebb szavalókban is feloldódni látszott a szorongás, mikrofonhoz szólította a versmondókat, akik kivétel nélkül ügyesen helytálltak.

vajda_gyongyi

Ezúttal Poráczky Judit, a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár munkatársa, Máthé Annamária, a Figura Stúdió Színház színésze, és Korpos Szabolcs zenetanár értékelték az ifjú szavalókat, de nem rangsoroltak, minden részt vevő emléklappal, kisebb ajándékkal térhetett haza. Máthé Annamária megjegyezte, naponta többször is összeül a család a kenyér mellé, ahogy ez alkalommal is a kenyér hozta össze a gyerekeket. Meghagyogatta, adják tovább a vers szeretetét.

DSCN9200A gyergyói Korai- Nevelő és Fejlesztőközpont a legkisebbeknek szervezett különböző foglalkozásokat, énekeltek, mondókáztak, akadálypályát küzdöttek le, labdamedencében játszhattak a picik, lufit röptettek, buborékot fújtak, ritmusjátékokat játszodtak. Május 30-án, kedden hasonló programokkal várják a két-három éves gyerekeket a Márton Áron Szociális Központba.

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ célja élményt adni a gyerekeknek, ezért tucatnál több partner bevonásával szabadtéri népi játszóházat szervez a gyerekeknek június elsejére. Lévén, van érdeklődés az ügyességi- és sportvetélkedők iránt, idén sem marad el a Miklós Attila tornatanár és Elekes Oszkár irányításával zajló Hétpróbás összecsapás, azt követően pedig a futóbicikli, bicikli-, roller, görkorcsolya, gördeszka és futóverseny sem. A tervezett program szerint a művelődési ház melletti parkban felállított sátrak alatt különbnél különb foglalkozásokon ügyködhetnek kicsik és nagyok, számos mesterséget is kipróbálhatnak, a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat: kovácsolást, szövést, varrást, nemezelést, kötélverést, gyapjúfestést, hangszerkészítést. Idén is részt vesz rendezvényünkön a Szirénázó szupercsapat, a gyerekeknek ha rövid időre is, lehetőségük lesz rendőr, tűzoltó vagy éppen mentőautó sofőr bőrébe bújni.

26gyermeknap

Öt órától a Figura Stúdió Színház számít a gyerekek figyelmére. Mesejátékkal készültek gyereknapra. Az élet fája címet viselő előadásra a belépőjegy ára 7 lej.

Kedvezőtlen időjárás esetén sem marad el a programok java része.

Kérem ossza meg ismerőseivel: