7,5 milliárd lej a gázhálózatok megépítésére és bővítésére

Gyergyóújfalu és Salamás is finanszírozást kap

A fejlesztési minisztérium közzétette az Anghel Saligny közművesítési programon keresztül finanszírozott gázhálózatok megépítésére és bővítésére szánt összegek megyei leosztását, amelyre 7,5 milliárd lejt biztosít a szaktárca – hívta fel a figyelmet szerdán Cseke Attila fejlesztési miniszter.

‘A romániai települések 70%-ban nincs gázhálózat, ezért volt szükség az RMDSZ által javasolt közművesítési programra, amely segítségével 21. századi életkörülményeket biztosíthatunk településeinken, és olyan családokat, településeket csatlakoztatunk a gázhálózatra, ahol most nincs biztosítva ez a szolgáltatás’ – nyilatkozta Cseke Attila.

A szaktárcavezető rámutatott: a méltányosság érdekében az önkormányzatok számát, a megye lakosságát, a befizetett adót vették figyelembe az összegek elosztásakor, és nem utolsó sorban azoknak a településeknek, önkormányzatoknak a számát, ahol jelenleg nincs gázhálózat.

Cseke Attila emlékeztetett, ezen kívül a fejlesztési minisztérium az európai beruházások és projektek tárcájától is átvett, és finanszírozni fog olyan pályázatokat, amelyekre az önkormányzatok nem kaptak támogatást. 165 közigazgatási egységben építik ki és korszerűsítik a gázhálózatot ezáltal – összegezte a miniszter.

Többek között az Arad megyei Nagyzerind, a Bihar megyei Élesd, Váradszentmárton, Illye és Alsókocsoba, a Kolozs megyei Magyarszovát, Kalotaszentkirály és Mikeháza, a Kovászna megyei Kézdivásárhely, a Hargita megyei Gyergyóújfalu és Salamás, a Szatmár megyei Szatmárhegy és Kismajtény, a Szilágy megyei Haraklány is finanszírozást kap – mutatott még rá.

A beruházások listája, illetve az elbírálási kritériumok megtekinthetők a szaktárca honlapján.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: