7/7 – VI. d a n c e . m o v e m e n t . t h e a t e r – 2. nap

Május 19-én, csütörtök este 7 órától a Figura Stúdió Színház stúdiótermében a Csiky Gergely Állami Magyar Színház 7/7 című táncelőadásával indul a VI. dance.movement.theater második napja. Szeretettel várnak mindenkit!


A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 7/7 című táncelőadásának előadó-koreográfusa, Baczó Tünde, nem először meghívottja a gyergyószentmiklósi fesztiválnak. A már több fesztiváldíjat elnyert előadás koncepciója az a kérdés, hogy miként lehet bejárni az emberi élet hét lépcsőfokát, mit jelent gyereknek, diáknak, szerelmesnek, munkásnak, anyának, bölcsnek és öregnek lenni. Baczó Tünde finom mozgásvilágához Cári Tibor UNITER-díjas zeneszerző írt zenét.

7_7d

Baczó Tünde egyéni előadása, egy jól ismert Shakespeare-idézetből inspirálódott egyetemes nőtörténet. Szerepekről, elvárásokról, nőkről és a Nőről szóló előadás.
„Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő…”, mondja Shakespeare Ahogy tetszik című drámájában. És valóban… Szerepek vannak. Szerepek, amelyeket mi írunk magunkra, szerepek, amik a társadalom állandóan változó elvárásaiból fakadnak, szerepek, amelyeket mások aggatnak ránk és szerepek, amelyek mindezeken túlmutatnak. És hol vagyunk mindeközben mi? Lehet-e egyáltalán beszélni valakiről a szerepei nélkül? Baczó Tünde táncos, koreográfus ezt a jelenséget és ezt az életérzést kutatja. Hét szerep egyetlen nőtörténetre írva. Személyes tapasztalatok, melyek az alkotócsoport előadásában egyetemessé válnak.
A 7/7 című előadás nem illusztrálni akar, csak mesél. Mozgással, gesztussal, képpel, zenével próbálja végigjárni az emberi élet hét lépcsőfokát. Kipróbálni és felpróbálni minden szerepet, gyereknek, diáknak, szerelmesnek, munkásnak, anyának, bölcsnek és öregnek lenni.

7_7c

A fesztivál előadásaira a jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe kerül. Fesztiválbérlet (érvényes minden előadásra): 100 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 60 lej. Jegyek válthatók a Figura jegyirodájában. Tel.: 0752-227-751; e-mail: org@figura.ro.


 

7/7

Csiky Gergely Állami Magyar Színház (RO)

7_7b

Előadó:
Baczó Tünde

Zene: Cári Tibor
Díszlettervező: Albert Alpár
Jelmeztervező: Baczó Tünde
Dramaturg: Simona Donici
Projekció: Balázs Klára
Rendező-koreográfus: Baczó Tünde


Ízelítő:

Kérem ossza meg ismerőseivel: