857-en vettek részt a tanfolyamokon

A Csendőrképző Központ 2015-ös évi kiértékelője

A Csendőrképző Központ 2015-ös évi kiértékelőjére szerdán, január 6-án 10 órakor került sor a központ székhelyén, a Román Csendőrség Főfelügyelőségének képviselője, a Román Csendőrség helyettes főfelügyelője, dr. Robert Iulian Vîţă ezredes úr jelenlétében. Jelen voltak még a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség főfelügyelője, a megyei hírszerző és belbiztonsági szolgálat és a megyei korrupcióellenes szolgálat képviselői, a Gyergyószentmiklósi Rendőrség főnöke, a gyergyószentmiklósi tűzoltóság főnöke, a központ tisztjei, törzsőrmesterei és altisztjei.

A vizsgált időszakban a központ fő célja a személyzet felkészítése, továbbképzése és szakképzése volt tevékenységi körökre osztva, az oktatási tevékenység jó körülmények között való folytatásához szükséges keretek biztosítása, valamint a rendre és fegyelemre jellemző légkör biztosítása.

Ugyanakkor fokozott figyelmet fordítottak arra, hogy a katonai kiképzőtestület hozzáértése magas, az oktató személyek metodikai és pszichopedagóiai felkészültsége tökéletes legyen.

A központ keretében 2015-ben szervezett és lezajlott tanfolyamok:

• szakképzések közrendfenntartó altisztek számára
• szakképzések intézményeket őrző és védő altisztek számára
• felkészítők a Mobil Csendőrkülönítmények és a Megyei Csendőrfelügyelőségek keretében működő mobilkülönítmények számára
• szakmai intervenciós technikusképzések
• szakképzések mesterlövész altisztek számára
• harcművészeti tanfolyamok
• alapképző tanfolyamok helyi rendőrök számára.

Újdonságnak számít az előző évekhez viszonyítva az, hogy 2015-ben a központban Szakmai intervenciós technikusképzési tanfolyam került megszervezésre a Nemzetvédelmi Minisztériumban dolgozó tisztek és altisztek segítségével, akik nagyon elégedettek voltak és értékelték a központban az oktatás minőségét, az oktatók hozzáállását, szaktudását és pszichopedagógiai felkészültségét.

csendor1

A tanfolyamokon összesen 857-en vettek részt, ez az előző évekhez viszonyítva növekedést jelent, amiből 650 csendőr, a Nemzetvédelmi Minisztérium keretében dolgozó 16 tiszt és altiszt és 191 helyi rendőr.

A tavaly a központban két olyan tevékenység is folyt, amelyen idegen katonák vettek részt. Szeptember 7. és 11. között a központ székhelyén (ugyanakkor Sepsiszentgyörgyön is) ötödik alkalommal nemzetközi vezérkari sajátos terepgyakorlatok zajlottak Romanian Gendarmerie International Exercise 2015 (RoGendIntEx 2015) megnevezés alatt.

A másik nemzetközi részvétellel zajló tevékenység a Harcművészeti tanfolyam volt szeptember 15. és október 23. között, amelyet a Kínai Fegyveres Rendőrcsapatok keretében dolgozó oktatók vezettek.

A szerzett tapasztalat, professzionalizmus, odaadás és felelősségérzet döntő tényezők voltak a múlt évi eredmények elérésében, így sikeresen teljesítettük a 2015-ös évre kitűzött céljainkat.

A 2016-os év kötelez, hogy a tantervet a megfelelősségre összpontosítsuk, és hatékonyan összehangoljuk az összes tevékenységet a tevékenységi körök sajátosságaival, rugalmasságot, hatékony kommunikációt és közreműködést tanúsítva a kiképzőiskolával és a többi központtal, hogy pozitív eredményeket érjünk el az oktatásban.

A Gyergyószentmiklósi Csendőrkiképző Központ szóvivője
Ciprian-Tudor Dudila

Kérem ossza meg ismerőseivel: