A 13-ik alkalommal hirdették meg a MOL Tehetségtámogató programot

560.000 lej támogatás fiatal sportolóknak és művészeknek

A MOL Románia megemelt támogatási alappal hirdette meg  a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató programot

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány május 17-én este tizenharmadik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatok benyújtásának határideje 2018. június 16. A program részletei a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2017-2018 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Afis-Talente-HU kAz elmúlt tizenkét év során a MOL Románia 1.442 alkalommal támogatott 1.953 fiatal sportolót és művészt, egyeseket többször is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.220.000 lej.

“A tehetség, a munka és a kiváló teljesítmény olyan értékek, amelyek szorosan kötődnek azoknak a közösségeknek a jövőjéhez, amelyekben tevékenykedünk. A fiatal művészek és sportolók kitartó támogatásával hangsúlyozni kívánjuk az általuk képviselt értékek fontosságát, valamint azt, hogy érdemes ápolni a tehetségeket és különböző országos, európai, világszintű vagy olimpiai versenyeken felhívni rájuk a figyelmet” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a szatmárnémeti Csipler Sándor vívóteremben került sor. A rendezvényen részt vett Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionuț Gurza és Szilágyi Balázs vívó, Izabela Voropciuc fiatal zongoraművész, valamint Csiszár Ferenc mentor. “A támogatás lehetővé tette a felkészülésemhez nélkülözhetetlen minőségi hangszer megvásárlását” – nyilatkozta az ifjú zongorista.

A 2018-as kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A mai tehetséges fiatalok lesznek a holnap értékes és tiszteletreméltó személyiségei. Örömteli számunkra a velük való együttműködés ebben a lenyűgöző átalakulási folyamatban. A sikerhez vezető úton a fiatal művészeknek és sportolóknak szükségük van útbaigazításra, érzelmi támaszra, de anyagi támogatásra is. Értékeljük a MOL Románia elkötelezettségét a helyi közösségek aktív és hosszú távú támogatása iránt, hiszen a tehetségek felkarolása egy befektetés a közös jövőnkbe” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2017-es, 12-ik kiírás kedvezményezettjei közül három sportoló részt vett a 2018-as téli olimpiai játékokon: Phjoncshangban Lőrincz Tímea sífutó, valamint Ștefan Mușei és Andrei Turea szánkós állt rajthoz. Andreea Dragoman asztaliteniszező részt vesz a Buenos Airesben sorra kerülő, 2018-as ifjúsági olimpián. A brassói származású Andrei Păștin kardvívó Veronában, 2018. áprilisában megszerezte Románia első világbajnoki aranyérmét, egyéniben, kadét korcsoportban. A krajovai Cristina Tomescu ifjú zongorista immár harmadik éve ér el első helyezést a zenei tantárgyverseny országos szakaszán, Cadmiel Boțac pedig megnyerte az Adilia Alivea és a Piano Campus rangos franciaországi zongoraversenyeket. Az Osonó Színházműhely 30 díjat nyert országos és nemzetközi fellépéseken és versenyeken, a sepsiszentgyörgyi csapat Hamburgtól Bangkokig számos városban állt színpadra.


A programról:

MOL TehetségámogatóA MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. június 16. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

Kérem ossza meg ismerőseivel: