A Bagossy Brothers Company tevékenységét is támogatja a megyei tanács

Elbírálták a kulturális pályázatokat

A megyei tanács kulturális programjára beérkezett nyertes pályázatok listáját tekintve idén is színes kínálatra számíthatnak a Hargita megyeiek. Az intézmény hagyományőrző és alkotótáborok, koncertek, színjátszó-találkozók, falunapok, fesztiválok, olvasóklubok, előadások szervezését, hagyományőrzés céljából több településen néptánc oktatását támogatja. Továbbá a sikeresen pályázók pedagógusnapokat, zarándoklatot, palacsinta- és gyümölcsfesztivált, szavaló- és mesélőversenyt, kulturális napokat, hagyma- és káposztafesztivált, kórustalálkozót, gasztrokulturális napokat szerveznek, illetve Hargita Megye Tanácsa támogatja a Bagossy Brothers Company tevékenységét is. Idén 111 pályázat érkezett a megszabott határidőre, amelyből az elbírálóbizottság 70-et fogadott el.

– Közösségünk megerősödése érdekében elsődleges szempontunk, hogy a kulturális eseményeinket felkaroljuk, támogassuk, hisz a mai világban ezek fogódzót jelentenek, utat mutatnak a fiatal nemzedék számára, és erősítik a szülőföld iránti köteléket.  Az a célunk, hogy ne csak éljük, hanem megéljük mindazt, amit megörököltünk elődeinktől, és megfelelően tudjuk továbbadni a következő generációk számára – fogalmazott Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke az intézmény kulturális programjával kapcsolatban, amelyet Hargita Megye Tanácsa minden évben azért hirdet meg, hogy lehetőséget adjon minél több civilszervezetnek és egyházközösségnek kulturális tevékenységek szervezésére a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése érdekében.

Újdonságnak számít, hogy a pályázás folyamatának megkönnyítése érdekében idén korszerű elektronikus felületen összesítették a pályázatokat és a hozzájuk tartozó útmutatókat: http://palyazatok.hargitamegye.ro/. A megyei tanács munkatársai nemcsak a pályázáshoz szükséges dokumentáció összeállításában segítettek a sikeresen pályázó szervezetek képviselőinek, de tájékoztatót is tartottak június 21-én a megyeházán az elektronikus közbeszerzési rendszer (SEAP) használatáról, mivel egyes szervezetek kötelesek itt rendelni meg a kivitelezéshez szükséges termékeket és szolgáltatásokat. Továbbá az említett honlapot érdemes a továbbiakban is követni, mert hamarosan közzéteszik az elszámolási ütemtervet.

A pályázati kiírásról szóló kis videót megtekinthetik a következő linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1234021649978549, a részletes kiírást megtalálják a megyei tanács honlapján: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/kulturalis-palyazatok.html, valamint ugyanitt megtekinthetik a sikeresen pályázók listáját.

Kérem ossza meg ismerőseivel: