A BBTE több mint 8.300 államilag támogatott helyet hirdet meg alap- és mesterképzésen

A nyári felvételi 2019. július 16. és július 31. között zajlik

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem a 2019–2020-as egyetemi tanévre 4.975 tandíjmentes, több mint 9.400 tandíjas és 2.700 távoktatási helyet hirdet meg az alapképzési felvételire. A tandíjmentes helyek közül 60 helyre a roma nemzetiségű jelentkezők felvételizhetnek, 170 helyre a vidéki középiskolák végzettjei, míg további 177 helyre a határon túli román nemzetiségű jelentkezők.

Magiszteri képzésen közel 3451 tandíjmentes és 6.106 tandíjas hely kerül meghirdetésre a 2019–2020-as egyetemi tanévre. A tandíjmentes helyek közül 262 helyre a prioritási szakterületekre jelentkezők, további 25 helyre a roma nemzetiségű jelentkezők, 51 helyre pedig a határon túli román nemzetiségű jelentkezők felvételizhetnek.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetemre felvételizők 244 alapképzési program (távoktatási és csökkentett látogatású képzés), valamint 217 magiszteri program (távoktatási és csökkentett látogatású képzés) közül választhatnak.

A nyári felvételi 2019. július 16. és július 31. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb információkat az alábbi oldalakon lehet megtekinteni:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ és

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

A 2019–2020-as egyetemi felvételire a Babeş–Bolyai Tudományegyetem karai különböző jellegű írásbeli vagy szóbeli vizsgákat szerveztek a felvételire jelentkező diákok ismereteinek és kognitív képességeinek felmérésére. A BBTE valamennyi karán – eltérő súlyozással – figyelembe veszik az érettségi vizsga átlagát is.

Az írásbeli felvételi vizsgák tematikája, bibliográfiája felkerült a karok hivatalos honlapjára.

A felvételi díjakat és a 2019–2020-as egyetemi tanévre szóló tandíjakat szintén az egyes karok szabják meg. A felvételi díjakról, valamint a tandíjakról szóló bővebb tájékoztatást a BBTE felvételi honlapján lehet megtekinteni, az alábbi címeken:

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/

http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare

A felvételi magyar nyelvű honlapja: http://admitere.ubbcluj.ro/hu/.

Kérem ossza meg ismerőseivel: