A budapesti Ascher Oszkár Színház Rómeó és Júliája Gyergyószentmiklóson

Október 27-én, szombat este 7 órától a Figura Stúdió Színházban stúdiótermében látható a budapesti Ascher Oszkár Színház előadása, Timár Tibor rendezésében William Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikusa.

Szerelem? Rómeó hetenként képes új, “örök szerelemre” lobbanni. Az egyik nem viszonozza. A másik rosszul választotta meg az őseit…

Gyűlölet? Az okára már senki sem emlékszik: a családfők lustaságból halogatják a békekötést, a fiúk idétlenül kakaskodnak… Csak meg ne sérüljön valaki a nagy hadonászásban! Mesterkedés, furmánykodás, gyógyfüvek, gyilkos mérgek, láthatatlan tündérek, lidérces álmok egyfelől… Kiábrándítóan ostoba emberi korlátoltság másfelől… Ha Lőrinc barát sem segíthet, akkor senki!

rj2

Tudjuk-e miről szól ez az agyon játszott, agyon filmesített, agyon zenésített (egyébként remek)mű? Miért gondoljuk, hogy ez egy ideális, szép szerelem története? Két naiv kamasz, merő véletlenségből belehal abba, hogy megpróbál – természetes és érthető módon – boldog lenni. Ez minden…


Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Ascher Oszkár Színház

Rómeó és Júlia

romeo_julia_InPixio

Szereposztás:

Rómeó: Molnár Patrik

Júlia: Littai Fanni

Mercutio: Janka Bence

Tybalt: Csányi S. Csaba

Benvolio: Balogh Krisztián

Páris: Hajtós Bertalan

Lőrinc barát: Hegyi Norbert

Dajka: Szabó Zsuzsa

Montague: Pásztor Csaba

Capulet: Frech’ Gábor

János barát: Kispál Sándor

Capuletné: Jenei Mónika

Rozália: Balla Éva

Gergely: Szőcs Gábor

Kormányzó: Rabb Ferenc

Rendező: Timár Tibor

Zenei szerkesztő: Janka Bence

Technikus: Paár Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: