A CNSU frissítette a magas járványügyi kockázatot jelentő országok lajstromát

A rendelkezés hétfőn lép érvénybe

Az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság (CNSU) frissítette vasárnap a magas járványügyi kockázatot jelentő országok lajstromát, ahonnan érkező utazók 14 napos karantén letöltésére kötelesek.

A rendelkezés, amely hétfőn lép érvénybe, azokat az országokat sorolja fel, ahol az elmúlt 14 napban a százezer lakosra jutó új esetek száma nagyobb mint Romániában.

Az országok a következők: Dél-Afrika, Szaúd-Arábia, Argentína, Örményország, Azerbajdzsán, Bahrein, Bolívia, Bosznia és Hercegovina, Brazília, Zöld-foki-szigetek, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Szváziföld, Guatemala, Honduras, Turks- és Caicos-szigetek, Virgin-szigetek, Irak, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Kuvait, Luxemburg, Észak-Macedónia, Maldív-szigetek, Mexikó, Moldova, Montenegró, Omán, Palesztina, Panama, Peru, Puerto Rico, Katar, Dominikai Köztársaság, Oroszország, Szerbia, Szingapúr, Egyesült Államok, Suriname.

A fenti országokból érkező utazók karanténját otthonukban, az általuk bejelentett helyen, vagy a hatóságok által kijelölt helyiségben állapítják meg, írja a CNSU közleménye.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: