A családok háza volt a megyeháza

Adventi programokat szervezett Hargita Megye Tanácsa 

Ünnepi programok sorát szervezték meg pénteken, december 11-én déltől késő estig a csíkszeredai megyeháza földszintjén. Hargita Megye Tanácsa programok vezérigazgatóságának több lelkes munkatársa a Családprogram részeként Advent a családban címmel szervezte meg idén karácsonyváró programjait a családoknak, így pénteken a gyerekek vehették birtokukba az üléstermet. A gyerekek kézműves foglalkozásokon készíthettek gyertyákat, üdvözlőlapokat, karácsonyfadíszeket, amelyekkel fel is díszítették a megyeháza karácsonyfáit. A megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Művészeti Népiskola jóvoltából a fafaragás és agyagozás mesterségét is kitanulhatták, és hangszersimogatás is volt: kipróbálhatták tudásukat gitáron, dobon, és zongorán.  A nagyok szintén válogathattak a programok közül, nekik Kovács Edit kardiológus főorvos táplálkozási tanácsokról tartott előadást, Gergely Orsolya egyetemi oktató vásárlási trendekről, fogyasztói kihívásokról beszélt, ezt követően Iochom Zsolt, a CreaArt Nemzetközi Vándorkiállítás díjazottja fotótippekkel látta el az érdeklődőket.

AdventACsaladban_2015dec12_2

A Karácsony gyerekszemmel című rajzpályázat díjazottjait Borboly Csabától, Hargita Megye Tanácsa elnökétől és Zonda Erika programokért felelős vezérigazgatótól vehették át a gyerekek. Fülöp József képzőművész értékelte a beérkezett rajzokat. Fogarasi-Csézár Nóra, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola II. A osztályos tanulója és Deák Noémi, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola IV. A osztályos tanulója alkotását választották ki, az ő rajzukat láthatjuk viszont Hargita Megye Tanácsa karácsonyi köszöntőin.

AdventACsaladban_2015dec12_1

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, a megyeháza ezekkel a gyermekrajzokkal még otthonosabb, még barátságosabb, a gyermekek pedig élettel töltik meg az intézményt.
– Akkor születnek jó döntések, ha az itt dolgozók is jól érzik magukat, és a családdal is el tudnak tölteni kellemes pillanatokat az ünnepek előtt a megyeházán – mondta Borboly Csaba hangsúlyozva, hogy szeretné, ha a megyeháza a családok háza lenne.

Kiállították a Családi pillanatok pályázatra beérkezett fotókat is. Iochom Zsolt, a pályázat ötletgazdája a megnyitón elmondta, nem hirdetnek ki első, második és harmadik helyezést, hiszen nehéz is lenne választani a beérkezett 43 fotó közül, így a pályázaton részt vevők mindegyike ajándékcsomagot kapott. Különdíjban részesült Kémenes Örs fotója, amelynél közel ezren kattintottak a Tetszik gombra a megyei tanács  közösségi oldalán, illetve Darvas Rezső munkája közönségdíjat érdemelt. A kiállítás december folyamán megtekinthető a megyeháza földszinti kiállítótermében illetve az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.1092411120782625.1073741840.114301358593611&type=3&__mref=message_bubble

A programokat még ünnepélyesebbé tette a Gyermekek Háza Serke táncosai és Ádám Katalin, akik népdalokat is tanítottak a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Fellépett még a Sunshine és a Mesehetes zenekar, a színpadon ugyanakkor szerepet kaptak a gyerekek és családok, karácsonyi dalokat és verseket adtak elő.

AdventACsaladban_2015dec12_6

A nap eseményeibe a megyei tanács közösségi oldalán nyerhetnek betekintést:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1097087286981675.1073741841.114301358593611&type=3&__mref=message_bubble

(A címfotón a különdíjas Kémenes Örs fényképe)

Kérem ossza meg ismerőseivel: