A Csíki- és Gyergyói-medencében is jelentősek az árvíz okozta károk

Gyergyóalfalu, Gyergyújfalu és Gyergyóremete is rendezheti a keletkezett károkat

Csík- és Gyergyó- térségi polgármesterekkel találkoztak Hargita Megye Tanácsának munkatársai csütörtökön, július 14-én a csíkkarcfalvi vendégházban, azt követően, hogy a megyei tanács segítséget kért a kormány sürgősségi alapjából az árvízkárok rendezésére. A kiutalt közel 10,7 millió lejből a települések önkormányzatai rendezhetik a keletkezett károkat. Ugyan sürgősségi pénzről van szó számos iratot kell előkészíteni, ebben kíván segítséget nyújtani a megyei tanács. Miután tegnap Korondon találkoztak az udvarhelyszéki polgármesterekkel ma a csíki és gyergyói térség polgármesterei tehették fel kérdéseiket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökének, Becze István és Dajka Tünde megyei tanácsosoknak, valamint a megyei tanács illetékes munkatársainak. A megyeelnök felhívta az önkormányzati vezetők figyelmét, hogy a kapott támogatásokat figyelmesen kell elkölteni, ugyanis ezt helyreállításra kapták, a további munkálatok költségeit, amennyiben erre szükség lesz, más forrásból kell fedezni.

ArvizPolgarmesterekCsik_2016jul14 (4)

– Igyekszünk minden segítséget megadni a településeknek, miután a megyei tanács munkatársai a sürgősségi esetek felügyelőségével felmérték a keletkezett károkat most a kapott támogatásokat az önkormányzatok kell a leghatékonyabban elköltsék. A legtöbb kár a hidakban és az utakban keletkezett, ezek rendbetétele pedig minél rövidebb idő alatt kell megtörténjen – tette hozzá Borboly Csaba.

A megyei utakon első felmérésre mintegy 11 millió lej értékben keletkezett kár, az erre letett igénylést a kormány várhatóan a napokban bírálja el.


A leosztott összegek az árvízkárok rendezésére Hargita megyében:
HG 468 din 06 iunie 2016

Kérem ossza meg ismerőseivel: