A Ditrói Férfi Dalkör és a Ditrói Egyházi Kórus közös műsorfelvételének bemutatása

Ditróban a kóruséneklés nagy múltra tekint vissza. A visszaemlékezések szerint 1867-ben advent idején szólalt meg először férfikórus Ditróban. Ez a műkedvelő művészi tevékenység községünk nevét közismertté tette nemcsak az országban, de nemzetközi szinten is. Elődjeink iránti tisztelet jegyében a Ditrói Férfi Dalkör és az Egyházi Kórus egyesített férfi kórusa két karácsonyi ének előadásával állít emléket a 155. évfordulónak.

A Ditrói Kulturális Egyesület égisze alatt működő Ditrói Férfi Dalkör Hargita Megye Tanácsának kulturális projekteket támogató pályázati kiírásában sikeresen pályázott a Ditrói Férfi Dalkör és a Ditrói Egyházi Kórus közös műsorfelvételének elkészítésére. A videófelvétel a Szent Katalin templomban készült. A bemutatott karácsonyi énekek: „Ó, jöjj, ó, jöjj, üdvözítő” Kárpát-medencei népének és „Leszállt az ég dicső királya” Pál Csaba átdolgozása. Az egyesített férfikórus tagjai: Angi Tibor, Bajkó Ferenc, Bajkó Károly, Benedek József, Biró András, Biró Levente, Csibi Béla, Csibi Péter, Fazakas Szilárd, Keresztes Ferenc, Kiss Róbert Flórián, Köllő Bálint, Molnár István, Molnár József, Portik Ferenc, Simon Sándor, Szabó István. Vezetők: Szabó Ágnes és Bakos Ferenc. A videó bemutatására 2022. november 17-én, csütörtökön délelőtt 11:00 órától került sor a Ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház konferencia termében.

A videófelvétel elkészítését Hargita Megye Tanácsa 1800 lejjel, valamint Ditró Község Önkormányzata 200 lejjel támogatta. Köszönjük a támogatást és az egyesített férfikórus munkáját, összefogását. Számunkra fontos volt erre az évfordulóra emlékezni és megosztani azokkal, akik tisztelik a kultúrát és a hagyományokat, ugyanakkor új kulturális és közösségi élményt jelentett.


A Ditrói Kulturális Egyesület közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: