A fejlesztési irányvonalakat ismertették

Csíkszeredában ülésezett a Központi Régió Fejlesztési Tanácsa

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR Centru) és Hargita Megye Tanácsának társszervezésében szeptember 30-án, szerdán a csíkszeredai megyeházán került sor a Központi Régió Fejlesztési Tanácsa soros ülésére. A találkozón a központi régiót alkotó megyékből – Brassó, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros és Szeben – a megyei tanácsok képviselői, polgármesterek, szakemberek és a vállalkozói szféra képviselői voltak jelen. A házigazda Hargita Megye Tanácsa képviseletében a jelenlevőket Szabó Barna megyemenedzser köszöntötte, aki beszédében a 2014–2020-as finanszírozási periódusra való megfelelő felkészülést, és az európai uniós források lehívásának fontosságát hangsúlyozta.

CDR1_2015szept30

Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, a 2014–2020-as finanszírozási időszak infrastruktúra-bővítésre szánt, vissza nem térítendő támogatásait, a kis- és középvállalkozások támogatását, valamint a turisztikai lehetőségek figyelembevételével a fejlesztési irányvonalakat ismertette. Az előző finanszírozási időszak tapasztalataiból tanulva úgy kell előkészíteni a pályázatokat, hogy ugyanazok a hibák ne forduljanak elő, illetve szigorúan be kell tartani a határidőket, tette hozzá az igazgató. Októberre várhatók az úthálózat felújítására, novemberre pedig a kisvállalkozások versenyképességének javítására vonatkozó kiírások, derült ki a gyűlésen.

Továbbá ismertették a lebonyolítás alatt álló pályázatok keretében lehívott uniós alapok helyzetét, illetve a régió nemzetközi projektekben való részvételének a jóváhagyása is terítékre került.

Kérem ossza meg ismerőseivel: