A Figura Stúdió Színház közel 35 éve

Látványos felhasználói felületet hozott létre a színház

Nagy filmes médiaszolgáltatók platformjaira emlékeztető látványos felhasználói felületet hozott létre a színház, amely összegyűjti a Figura közel száz előadásának felvételét, valamint az egyéb színházi események (ünnepségek, évfordulók, fesztiválok) kapcsán készült videóanyagokat.

Az elmúlt időszak mindenkit megtanított arra, hogy a digitális tartalmak mennyire értékesek és szükségesek egy kulturális intézmény túléléséhez egy ilyen fajta válsághelyzetben. A Figura fiatalnak mondható színházként abban a kiváltságos helyzetben van, hogy a technikai feltételeknek köszönhetően korai előadásainak javarésze rendelkezik videófelvétellel. A teljes hosszúságú videótartalmak egy egyszerű regisztrációt és bejelentkezést követően válnak elérhetővé.

A platformmal két felhasználói csoport érdeklődésére számítanak; elsősorban a színház követőit, egykori és jelenlegi nézőit, másodsorban a színházi alkotókat, szakmabelieket szeretnének megcélozni. Várják az oldalra a nosztalgiázókat, az egykori figurásokat, a színháztudományi kutatókat és mindazokat, akik kíváncsiak közel negyven év termékére.

A felület létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap Színházművészet Kollégiuma támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: