A Figura Stúdió Színház online közvetít előadásokat

Maradj a (szín)házban!

A Figura Stúdió Színház online közvetít előadásokat március végén és április folyamán.

Elsőként a Színházi világnap apropóján az Országos Színházi Fesztivál (FNT) záróelőadásaként is nagy sikert aratott Három nővér című produkciót láthatják három egymást követő estén, március 27-29. között 19 órai kezdettel. Csehov drámáját Albu István rendezésében a színház YouTube csatornáján követhetik, a román felirattal ellátott videó elérhetőségét Facebookon teszik közzé a hét folyamán.

Irina, Olga és Mása nővérek. Fivérükkel, Andrejjel látszólag békésen élnek egy olyan csendes vidéki környezetben, amelyben szinte látni, ahogy a tea gőzölgése is lelassul. Másként telik itt az idő, mint Moszkvában – ahova mind visszavágynak. Ahogy múlnak a lelassult percek, végtelen terek nyílnak a nagy álmoknak, terveknek, önmegvalósításnak, karriernek és a lehetséges, vagy a lehetetlen szerelmeknek. Majd hirtelen valami megfoghatatlan akadályba ütközik minden. Pedig a csomagok útra készen, akár a három nővér is.

0Q6A0840

Áprilisban is készül online közvetítéssel a gyergyószentmiklósi színház, minden hétvégén egy-egy előadás felvételét tekinthetik meg a nézők. Az online repertoárt szavazásra bocsájtják a figurások, így a többség dönti el, melyek lesznek azok az előadások, amiket otthonról követhetnek. A tanintézmények bezárására való tekintettel, a gyermekek számára is biztosítanak online-színházat; áprilisban gyermekelőadással is készülnek a délelőtti órákban. A Figura Stúdió Színház weboldalán, valamint Facebook-oldalán követhetik nyomon az érdeklődők a kezdési időpontokat, illetve a videók elérhetőségét.

A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: