A Figura társulata négy előadáson dolgozik

Új helyszín, új lendület

A Művelődési Ház épületéből való kiköltözést maga mögött hagyva, máris munkába lendült a Figura társulata, új, ideiglenes székhelyén, a volt Öntöde adminisztráció épületében. A társulat négy előadáson dolgozik egyidőben, rendhagyó helyszíneken tervez bemutatókat: a produkciók között található tantermi, felolvasószínházi és egyéni előadás is, valamint egy teljesen új műfajban is kipróbálják magukat, babaszínházi előadást állítanak színpadra a legkisebbeknek.

Rendhagyó irodalomórára készül Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László és Sosovicza Anna Madách Imre Az ember tragédiája című műve nyomán. A próbafolyamat a nevelési színház elvei mentén Deli Szófia rendező, Markó Orsolya dramaturg és Zétényi Lina drámainstuktor irányításával vette kezdetét. A tanteremre hangolt előadás-foglalkozás célja megragadni és beszédtémává tenni Madách gondolatiságát a színház eszközein keresztül, illetve ily módon bevonni a 11-12. osztályos diákokat a színház világába. A társulat ezúton is köszöni a Salamon Ernő Gimnázium vezetőségének, hogy ismét partnerként működik együtt a színházzal, helyet biztosít a próbáknak.

Bartha Boróka és Tamás Boglár ismét Botházi Mária kolozsvári író, publicista írásaiból készül újabb felolvasószínházi előadással. A nézők a 2020 nyarán bemutatott, nagy sikerű Biorobot folytatására számíthatnak.

Az egyéni kezdeményezések rendszeresen helyet kapnak a Figura repertoárjában: ebben az évadban a Kolozsi Borsos Gábor B.O.R. című gasztroszínházi kísérlete után Szilágyi Míra jelentkezik egyéni előadás ötlettel, amely Faragó Zénó rendezésében kerül majd színpadra.

Abszolút újdonság a legkisebbeknek szóló babaszínházi előadás projektje, amely Máthé Annamária kezdeményesére, Tamás Boglárral karöltve a legkisebbeknek kínál főként látványban és ingerekben gazdag színházi élményt, amelyet majd foglalkozás követ.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Fotók: Kozma Péter

Kérem ossza meg ismerőseivel: