A Figura turnésorozatának második állomása Gyergyócsomafalva volt

A csomafalvi turnén mintegy 400 résztvevő fordult meg

Színházon kívül néven indított turnésorozatot a Figura Stúdió Színház, amely során az idei évad első hónapjaiban néhány nap erejéig a Gyergyói-medence egy-egy településén állomásozik a társulat.

A projekt második helyszíne Gyergyócsomafalva, ahol az előadásoknak a Borsos Miklós Művelődési Ház, a Bóbita Óvoda és az Üvegcsűr Vendéglő adott helyet. Az ott töltött néhány nap alatt nyolc alkalommal öt különböző műfajú előadást játszottak kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A Fellegkuckó című babaszínházi előadást játszották szervezett óvodás csoportoknak; iskolás korú gyerekeknek a Minden egér szereti a sajtot című meseelőadást tűzték műsorra. A fiatalok a nemrég bemutatott kocsmaszínházi előadást, a Portugált láthatták, amelyre az Üvegcsűr Vendéglőben került sor. Felnőtteknek a háromszereplős vígjátékot, a Káoszt, illetve a nagysikerű Biorobot második részét, a nosztalgikus hangvételű novellákból álló felolvasószínházi Mi… mi vagyunk! előadást tűzték műsorra.

A színházi előadások mellett kísérőrendezvényeket is hirdettek, társasjáték estre került sor a Napfény Szociális Központban, amely nagy érdeklődésnek örvendett a fiatalok körében; a Portugál után a nézők egy kötetlen beszélgetés alkalmával tudhattak meg többet az előadásról és színházról.

A csomafalvi turnén mintegy 400 résztvevő fordult meg. Az előadásokat követően interaktív, játékos szavazásra került sor, a közönségszavazatok alapján sikeres esemény-sorozatot könyveltek el a szervezők. Ezzel a lendülettel vágnak neki a további megállóknak; novemberben Remetén, majd az év utolsó hónapjában Ditróban.


A csomafalvi turné megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatta.


A Figura Stúdió Színház közleménye

Címfotó: Jakab Lóránt

Kérem ossza meg ismerőseivel: