A fűszerbanya átka gyerek- és ifjúsági bérletben a Figuránál

November 12-13-án, hétfőn és kedden a Figuránál gyermek- és ifjúsági bérletben látható a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház mesejátéka, Márkó Eszter rendezésében A fűszerbanya átka. A produkció november 12-én, hétfőn 12.00 órától, november 13-án, kedden, 10.00 és 13.00 órától tekinthető meg. A vendégjáték Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósul meg.

mesejatek1
A Wilhelm Hauff Orr törpe című meséje alapján íródott A fűszerbanya átka című előadás főhőse Jakab, a szegény varga kisfia, akit elrabol, elváltoztat, és hét évig fogva tart egy banya. Az idő múlását nem érzékelő Jakab végül hazatér szüleihez, akik azonban nem ismerik fel, és torzonborz külseje miatt elkergetik. Jakab így Haspók herceg udvarába szegődik szakácsnak. Hamarosan jobbra fordul a sorsa, hiszen a főzés összes csínját-bínját megtanulta a banyától. És találkozik Mimivel is, Viharbakos varázsló egyetlen lányával, akit libává varázsoltak.


Jegyek a fennmaradó helyek függvényében váltható jegyek ára 7 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


A fűszerbanya átka

mesejatek2

Szereplők

Bekő Fóri Zenkő, Boda-Szász Kriszta, Dunkler Róbert, Esti Norbert, Kőmíves Boróka, László Kata, Nagy Xénia, Pál Attila, Pál-Varga Márta, Pásztor Márk, Szűcs-Olcsváry Gellért

Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért és Karácsony Kinga

Jelmez: Bocskai Gyopár és Karácsony Kinga

Kellékmester: Zayzon Ádám

Báb: Lenkefi Zoltán

Zene:  Pál Attila, Esti Norbert és Pásztor Márk

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Toásó István

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

 

Rendező: Márkó Eszter

Kérem ossza meg ismerőseivel: