A Gyergyói-medence gazdaságfejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak

Az Arbor képviselőivel találkozott Barti Tihamér

Az Arbor Szövetség 2019. február 05-én, kedden megbeszélést tartott Barti Tihamér elnök úrral a Gyergyói-medence fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatosan. A faiparon és annak célirányos fejlesztésén kívül a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről, valamint általános, a teljes gazdaságot érintő témákról is folyt a tárgyalás.

Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke, Hargita Megye Tanácsának alelnöke biztosította a szövetséget arról, hogy mindent megtesz a régió gazdasági fellendítése, a munkahelyek megtartása és további munkahelyek létrehozása érdekében.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a régiónk főbb fejlesztendő ágazatai: a faipar, az állattenyésztés és a turizmus, amelyek közül majdnem mindegyik hagyományos tevékenység is a Gyergyói-medencében. Az elnök úrral a gazdaság fejlesztéséhez szükséges lehetséges pénzügyi forrásokról és pályázati lehetőségekről is folyt az egyeztetés.

Barti elnök úr biztosította az Arbor Szövetséget arról, hogy a jövőben is nyitott további tárgyalásokra és együttműködésre.

Arbor Vállalkozók Szövetsége

Kérem ossza meg ismerőseivel: