A Gyergyói-medencében turnézik Kakuk Marci

A Csíki Játékszín december 11-13 között három gyergyói településen játssza Tersánszky Józsi Jenő bohóságát a Kakuk Marcit, Parászka Miklós rendezésében.

A társulat december 11-én, pénteken 19 órától Gyergyóditróban, a Kőrösi Csoma Sándor bérletes nézőinek játssza az előadást. December 12-én, szombaton 19 órától pedig a gyergyócsomafalvi közönség láthatja az előadást, amelyre érvényes a Borsos Miklós bérlet. Vasárnap, december 13-án 19 órától pedig a gyergyóremeteiek nézhetik meg a csíki társulat bohóságát. Az előadásra érvényes a Cseres Tibor bérlet.

A gyergyóditrói, a gyergyócsomafalvi és a gyergyóremetei kiszállásokat Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.

Az előadásra érvényes a 2015/2016-os évadra megvásárolt bérlet. Bérletekkel és további információkkal a helyi művelődési otthonok munkatársai szolgálnak. A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásainkra is válthatók jegyek, előadás előtt a helyszínen, felnőtteknek 15 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lejes áron.

kakuk_marci

Kacki Márton, kültelki amorózó. Gúnyneve onnan származik, hogy a nők szívesen befogadják és ezért nem is rak saját fészket, hanem a másokéra jár, ahogyan a kakukk madár. Bár Marci szeretné összekötni életét Csuri Linkával, szállásadójának a lányával, nem tud határozottan véget vetni a Pattanó Rozival folytatott viszonyának. Ezért Rozi vadházastársa késekkel felszerelve keresi őt. Csuri Linka anyja kilátásba helyezi áldását a frigyre, amennyiben Marci egy ócskássátorra való összeget elő tud teremteni. A méltóságosék, akiknél Marci alkalmi napszámos munkát vállal, jutalmat tűznek ki egy eltűnt medál megtalálójának. Minden együtt van ahhoz, hogy a dolgok jóra fordulhassanak és Marci új életet kezdjen, ám ekkor úgy tűnik, elpártol tőle híres szerencséje és jókedve, mely korábban mindig talpra állította.

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk.


TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ: KAKUK MARCI

(bohóság két részben)

színpadra átdolgozta: ÖRKÉNY ISTVÁN

web_kakuk_marci-banner

Szereposztás:
Kakuk Marci, kültelki amorózó: PUSKÁS LÁSZLÓ
Pattanó Rozi, kültelki lápvirág: FEKETE BERNADETTA
Csuri Linka, ószeresné fiatal leánya:  BOKOR ANDREA
Csuriné, boszorka, ószeresné: SZABÓ ENIKŐ
Méltósága, fösvény, zsarnok hölgy: BARTALIS GABRIELLA
Méltóságos, jólelkű úr: FÜLÖP ZOLTÁN
Tömpe Ambro, méltóságosék szolgálatában: GIACOMELLO ROBERTO
Bojnyik, Rozi vadházastársa: VERESS ALBERT
Sustik, naplopó: VASS CSABA
Uccu Jóska, közrendőr: KOSZTÁNDI ZSOLT
Gizus, szobalány: CZIKÓ JULIÁNNA
Jánoska: RÓZSA ANDRÁS.

Zenéjét szerezte és fuvolán kísér: BOLDIZSÁR SZABOLCS
Dramaturg: BUDAHÁZI ATTILA
Mozgásművészeti munkatárs: BÓBIS LÁSZLÓ
Tervező: PARÁSZKA MÁTÉ

RENDEZŐ: PARÁSZKA MIKLÓS

Tersánszky Józsi Jenő örökösének az engedélyét a Hofra Kft., Örkény István jogutódainak engedélyét a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. közvetítette.

A produkciót a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

(Közlemény: Csíki Játékszín)

Kérem ossza meg ismerőseivel: