A gyergyói térségből tíz sportegyesület pályázott sikeresen

A megyei tanács sportpályázatán Gyergyó térségéből tíz egyesület pályázott sikeresen, az egyesületek képviselőivel május 24-én, kedden írták alá a szerződéseket. Ennek értelmében Gyergyószentmiklósról támogatást kapott a Progym Sport Klub (11 460 lej), a Lendület Sportegyesület (10 000 lej), a Jövő Sport Klub (8950 lej), a VSK Női Jégkorongcsapat (5000 lej), az Old-Boys Basket Sport Klub. Továbbá Gyergyócsomafalváról a Csomafalvi Délhegy Sport Klub (5000 lej), Gyergyószárhegyről a Bástya Sport Klub (4850 lej), Gyergyóditróból az „OLD BOYS” Ditró Sportegyesület (7450 lej), Gyergyóremetéről a Kereszthegy Sportegyesület (5000 lej), valamint Marosfőről a Marosfői „Mont Event” Sportegyesület (4500 lej) is támogatásban részesült.

Május 25-én, a hátsó focipályán tartott szabadtéri sajtótájékoztatón jelen volt Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bende Sándor megyei önkormányzati képviselő, valamint a támogatást nyert gyergyószentmiklósi egyesületek vezetői.

Barti Tihamér alelnök elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa nagyon fontosnak tartja a sporttevékenységek, sportrendezvények támogatását a pályázati rendszer útján, és örömmel állapította meg, hogy a Gyergyói-medencéből sok sportegyesület pályázott, több mint az eddigi években, ami azt jelenti, hogy erősödik a sporttevékenység a térségben. Kijelentette, hogy a jövőben is kiemelt figyelemmel kísérik a sportrendezvényeket, és a lehetőségekhez mérten továbbra is támogatást biztosítanak a sportegyesületeknek.

IMG_2660

Bende Sándor kifejtette, hogy a sportolás által bebiztosított egészséges életmód sokkal fontosabb lehet, mint a sokat hangoztatott aszfaltozott utak, járdák kivitelezése, bár természetesen azokra is nagy szükség van. Véleménye szerint a sportolási lehetőségek biztosításával, a rendszeres mozgásra való neveléssel egészségügyileg sokkal több jót lehet tenni, mint az infrastruktúra fejlesztésével, hiszen jobb megelőzni a betegségeket, mint aztán hosszan kezelni azokat. Leszögezte, hogy az épp testben épp lélek elv ellenére az állam hozzáállása nem túl kedvező a sportok támogatását illetően, és éppen ezért gondolja azt, hogy az akadályok ellenére a megyei tanácsnak minden lehetőséget meg kell keresnie a sportok, a sportolók, a sportegyesületek támogatására, s ezen fognak dolgozni a jövőben is.

A sajtótájékoztató záróakkordjaként a jelenlevő gyergyószentmiklósi sportegyesületek vezetői beszámoltak arról, hogy mire is költik a megnyert támogatást. A pénzt versenyek szervezésére, felszerelések vásárlására, edzőtáborokra, a sportágak népszerűsítésére fordítják.

Kérem ossza meg ismerőseivel: