A gyergyószentmiklósi Blénessy Enikő színművésznővel ünnepelnek

10 éves a nagyszebeni Magyar Kulturális Központ

Kiállítás megnyitóval, ifjúsági filmvetítéssel és színházi előadással ünnepelik a „szülinapot”.

2016. március 11., péntek

16,00 – Kiállítás megnyitó a Tanács Toronyban: Képek Oltszakadátról

17,00 – Ifjúsági filmvetítés a Habitusban: Tüskevár, Balogh György filmje

19,00 – Színházi előadás a Kulturális Központban: Blénessy Enikő – “7”

19 órától, a Sörház utcai Kulturális Központban, pontosabban a jelenleg Kis Színház (Teatrul Mic) előadó termében,  Blénessy Enikő színművésznő „7” című színházi előadását lehet megtekinteni.

blenessy_eniko„Az előadásról és jómagamról. Gyermekkorom  óta elvarázsol az emberi természet sokszínűsége. Minden jónak vagy rossznak ítélt cselekedet mögött keresem az okot, próbálom megérteni a szavakkal burkolt valós gondolatot, az ember legmélyebb, legrejtettebb lényegét, azt a pontját, ami őt igazából mozgásba lendíti.

Foglalkoztat az is, miért nem érzem én magamat bűnösnek, csupán egy dologban – akkor, amikor nem tudok örvendeni annak a napnak, ami épp megadatott nekem, bűntudat marcangol. Hogyan lehet, kell, szabad, JÓ élni? Egyházi és világi, személyes megfogalmazásokat kerestem. Válaszokat kérdésekre. Lassan körvonalazódott bennem egy előadás: egy angyal közénk jön. Egy kávézóban szembesül napjaink embertípusaival. Mindegyik egy-egy főbűn megtestesítője, áldozata. Vagy talán nem is létezik hét főbűn, minden rossz, hiány, ami napjaink emberét sújtja visszavezethető egy hatalmas tévedésre? Talán a nézőkkel együtt válaszokat találunk, ha csak pillanatokra is, talán kívülről szemlélve magunkat sikerül megmosolyogni, egy rövid óráig, gyarlóságainkat.

És az angyalokkal mi történik? Nagymamám sokszor mondta nekem: „Beléd bújt a kisördög!” Mit volt mit tennem, megembereltem magam, átbucskáztam háromszor a fejemen, és úgy döntöttem, angyalbőrbe bújok. Remélem sikerül ez alkalommal is.” – Blénessy Enikő

blenessy_eniko1 blenessy_eniko2

A művésznő Gyergyószentmiklóson született, a Kolozsvári Színművészeti Egyetem hallgatója volt, 2002-ben végzett. 1995-től játszik, többek között a Nagyszebeni Radu Stanca Színház német tagozatán.

(Forrás: szeben.ro)

Kérem ossza meg ismerőseivel: