A Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ tájékoztatója

Kínai mesterek oktatnak harcművészetet városunkban

Szeptember 15-én, kedden, a Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központban került sor a harcművészeti gyakorlói évad megnyitására a Kínai Népi Fegyveres Rendőralakulathoz tartozó oktatók vezetésével. A Központunk számára oly különleges tevékenység a Sanghaj tartománybeli Kínai Népi Fegyveres Rendőralakulat négy magas rangú tisztje, a Kínai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövetségének képviselőjéből álló hivatalos delegáció, illetve a Román Csendőrség Főfelügyelőségének három tisztje jelenlétében zajlott.

kinai_mesterek2

E gyakorlat a Román Csendőrség és a Kínai Népi Fegyveres Rendőralakulat között létrejött kétoldalú egyezményeknek köszönhető, és második alkalommal került megszervezésre központunkban. A hathetes (szeptember 15 – október 23 között) gyakorlaton többnyire a Román Csendőrséghez tartozó egységekből származó 47 csendőr (5 tiszt és 42 altiszt) vesz részt, különböző harcművészeti stílust képviselő hét kínai oktató vezetésével.

kinai_mesterek1

Mind a kínai oktatók, mind a tanuló csendőrök megtesznek mindent, hogy e gyakorlatozással elérjék a közös célt, minél több tudást halmozva fel a saját küldetésük sikerrel való teljesítésének érdekében.

A Gyergyószentmiklósi Csendőrképző Központ sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: