A gyergyószentmiklósi Miklós Réka 2. helyezett lett

Tiboldi Bea a Mutass jó példát! program első győztese

Hargita megyében áprilisban lehetett jelölni a Nőileg magazin új programjára. A zsűri májusban meghozta döntését, a június 5-én megjelenő Nőileg címlapján már az első győztes, Tiboldi Bea szerepel majd. A győztessel címlapinterjút olvashatnak, a másik két helyezettel, a gyergyószentmiklósi Miklós Rékával és a csíkszentmiklósi András Róberttel készült riportokat hamarosan a Facebook-oldalunkon és a Nőileg honlapján jelentetjük meg.

Az öttagú zsűri, vagyis Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány igazgatója, Dimény Levente színművész, Gergely Orsolya szociológus, Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus és Rácz Éva, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke 87 személyből választotta ki azokat, akiket a legérdemesebbnek tartott bemutatni az erdélyi közönségnek a Nőileg magazin hasábjain, illetve a lap weboldalán. A végső összesítés szerint az alábbi három személy kapta a zsűritől a legjobb értékelést. A bemutatót azokból a jellemzésekből állítottuk össze, amelyeket a jelölők fogalmaztak meg.

TIBOLDI BEA, CSÍKSZEREDA – HARGITA MEGYE PÉLDAKÉPE

mjp tiboldi bea

Sokan csak ősanyának nevezik. Fáradtságot, időt és energiát nem sajnálva tesz meg mindent az anyákért. A Csíki anyák egyesület elnöke, kezdeményezője. Összefogta a csíki medence anyukáit, folyamatosan programokat, rendezvényeket kezdeményez a kisgyerekes anyukáknak látókörük bővítéséért és a közösség építéséért. Nála a kulcsszó, hogy az anya a legjobbat kapja, ezáltal a gyerek is boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz, ezért számára természetes, ha azért kell tennie, hogy a szülészet barátságosabb legyen, vagy ha anyukák égető kérdéseire kell válaszolnia. 

MIKLÓS RÉKA, GYERGYÓSZENTMIKLÓS – II. HELYEZETT

mjp miklos rekaFiatal író, feleség, követendő példa a fiatalok számára. Talán egész tömören így foglalható össze Miklós Réka. A jelölők többsége szerint nem lehet csak egy jellemvonást kiemelni Réka tulajdonságaiból, amiért felnéznek rá. „Rengeteget tett a gyergyószentmiklósi fiatalok neveléséért, irodalmi műveltségéért, (…) létrehozott egy ifjúsági irodalmi kört, ahol mindamellett, hogy regényeket elemeznek, a fiatalok bátran bemutathatják saját írásaikat, játékosan fejlődnek. Megtanítja őket arra, hogy ne féljenek az újtól, merjenek bátran kibontakozni és nyitni a lehetőségek felé. De ha mégis ki kellene emelnem egy jellemvonást a bátorság lenne az. Bátor volt újat teremteni, bátor volt álmodni és megvalósítani”.

ANDRÁS RÓBERT, CSÍKSZENTMIKLÓS – III. HELYEZETT

mjp andras robert

A mindennapokban egy nemzetközi cégnél dolgozik, mint eladási igazgató, ezen felül munkán kívüli tevékenysége is kimagasló. András Róbert 2013-ban a helyi fiatalokkal újraindította az Ifjúsági Egyesületet, azóta is naponta azért dolgozik, hogy kis közössége jó hírét minél messzebbre elvigye. Ő honosította meg Csíkszentmiklóson a Kolbász Fesztivált, és szintén ő az, aki a Konyhák csatája rendezvényt kitalálta. Emellett tárgyi javakkal is gazdagította környezetét: két felszerelt előadóterem az érdeme. Önkéntesen dolgozik, mintegy 3000 személy élvezheti munkája gyümölcsét.

Kérem ossza meg ismerőseivel: