A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ évértékelője

Számvetés

    Tartalmas, élményekben és eseményekben gazdag évet tud maga mögött a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ. Megtartottuk azokat a rendezvényeket, amelyek korábban is sikeresek voltak, újragondoltuk azokat, amelyek abban a formában nem voltak hosszú távon élhetők sőt, egy új eseménnyel bővítettük a kínálatot, a Gyergyói Jazz Klub sorozatnak két neves fellépője volt.

    A farsangtemetéshez kötődő rendezvényeken évről évre növekszik a nézőszám. Igény van a gyerektáncházra, a tréfás előadásokra, a megszokott ceremóniákra.

4farsang

    A Klassz Tavasz Fesztivál egyre inkább beépülni látszik a köztudatba, a 2016-os év fellépői magasra tették a mércét.

12unnepihangverseny

 

    A gyereknap már szinte elképzelhetetlen a kézműves foglalkozások, a szirénázó szupercsapat és az ügyességi vetélkedők nélkül – nagyon sok gyerek készül a bicikliversenyre és a Gyermeknapi versmondók találkozójára.

26gyermeknap

    Idén gondoltunk egy merészet, s bár az előző évek tapasztalata azt mutatta, hogy a gyergyószentmiklósi családokat nem lehet rábírni arra, hogy egy héten keresztül kipróbáljanak minél több sportágat, visszatértünk az eredeti elképzeléshez, hogy a családokról, baráti társaságokról szóljon ez a hét. Köszönhetően a partnerek nyitottságának, együttműködésének és a benevező családok bizalmának, megcáfoltuk a hiedelmet, sikerült életet lehelni a sportnapokba.

35sportnapok

    Továbbra is nagy tömeget mozgat meg a Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál, a Gyilkostói Népművészeti Sokadalom és a Szent Miklós Napok. Bár kezdetben voltak fenntartásaink, úgy látjuk, a Márton Áron utca megfelelő helyszín arra, hogy a Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál alatt bemutatkozhassanak a helyi kézművesek, művészek, színt ad a rendezvénynek, ha legalább ez a nap valamilyen tematika mentén szerveződik.

62kulturfeszt

    Kelendő volt a komolyzeni bérletünk – idén igyekeztünk újdonságokkal meglepni közönségünket, bérlettulajdonosaink kellő nyitottsággal fogadták a Sárik Péter Trió feldolgozásait, illetve a Csíki és a Georgius Kamarazenekarok mesejátékát. A Virtuózok tehetségkutató versenyzői teltházas koncertet adtak, ahogy év közben még számos vendégelőadó.

100virtuozok

    Igyekszünk a továbbiakban is hűek maradni az intézmény mottójához, miszerint a Közösség és kultúra a jövő záloga.

    Hálával tartozunk azoknak az egyesületeknek, szervezeteknek és intézményeknek, akik évről évre partnerséget vállalnak rendezvényeink szervezésében, támogatóinknak, akik lehetővé teszik működésünket, és a közönségünknek, akikért érdemes dolgozni.

Kérem ossza meg ismerőseivel: