A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt gyűjtést szervez

A Kossuth Lajos utcai tűzeset károsult családjain segítenek

A családoknál tett csütörtöki látogatásunkat követően kiderült, hogy már eddig is nagyon sokan felajánlották segítségüket. Információink szerint a bontás, törmelékek elszállítása holnap veszi kezdetét, az építkezéshez szükséges faanyagot, valamint ablakokat ajánlottak fel vállalkozók. 

Szomszédok és további jóakarók segítségével jelenleg mindkét család megfelelő körülmények között tudja átvészelni ezt az időszakot, van, hol lakniuk, és rendelkeznek a legszükségesebb felszerelésekkel, eszközökkel. Ruhákra, játékokra egyelőre nincs szükség, ám kétkezi munkára annál inkább, hiszen mindkét családban az épen maradt, még felhasználható darabok rendszerezése zajlik az udvaron, és itt elkel a segítség.

A Vöröskereszt által szervezett gyűjtés hosszú távú problémamegoldást feltételez. Amire szükség van: építkezési anyagok, gipszkarton, glett, szalagparkett, diszperziós falfesték, olajfesték, a későbbiekben bútorok, szőnyegek, elektronikai cikkek. Az építkezés elkezdésével és előrehaladtával konkrétabb információkkal is jelentkezünk a mennyiséget illetően.

Ha bárki úgy érzi, segíteni tud, jelentkezhet a károsult családoknál, vagy a Vöröskeresztnél.

A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt kapcsolattartó személye: Csibi Márti, tel: 0753/95 21 95

Ugyanakkor pénzbeli adományokat a RO97BRDE210SV22181492100 bankszámlaszámra lehet utalni.

Kérem ossza meg ismerőseivel: