A GYHK a szezon végéig kitiltott egy nézőt a további rendezvényeiről

Közlemény

A Gyergyói Hoki Klub vezetősége a következő döntéséről tájékoztatja az általunk szervezett mérkőzések és egyéb rendezvények látogatóit, nézőket, szurkolókat:
A Gyergyói Hoki Klub fenntartja magának a jogot, hogy a sportszerűség határait túllépő, a civilizált viselkedésnormákat megszegő személyeket a mérkőzésekről eltávolítsa és amennyiben ez megismétlődik, meghatározott időre, vagy akár véglegesen kitiltsa.
Vállalnunk kell az ilyen döntéseket annak érdekében, hogy csapatunk becsülete és pozitív megítélése továbbra is megmaradjon és erősödjön, a mérkőzéseink pedig sportszerű hangulatban történjenek, ahol az is jól tudja érezni magát, aki nem annyira a sportért, mint a közösségi élményért jön a csarnokunkba.
Gyergyói Hoki Klub szurkolónak lenni megtiszteltetés, és felelősséggel is jár: úgy kell viselkednünk, hogy bárki bárhol a világon magára veszi a piros-fehér mezt, sálat, az büszkén, emelt fővel viselhesse.

Ugyanakkor ezennel közöljük, hogy a szerdai Corona elleni mérkőzésen történtek alapján a következő döntést hoztuk: azonnali hatállyal, a 2019-2020-as szezon végéig kitiltjuk a GYHK által szervezett összes mérkőzésről és egyéb rendezvényről N. L.-t., aki korábban is számtalan alkalommal felhívta magára a figyelmet minősíthetetlen hangnemben szidalmazva az ellenfél játékosait, szurkolóit, játékvezetőket, de többször saját csapatunk játékosait, edzőket és vezetőséget is.

Ezt eddig eltűrtük, de bánjuk, hogy nem léptünk fel már korábban. Azt már végképp nem tűrhettük, hogy a csapatukat sportszerűen biztató és csapatuk sikerének örülő brassói szurkolótáborhoz odamenve éppen csak tettlegességig nem fajuló módon, ordináré szavakkal mocskolódott a meccs végén. Nőkre, kisgyermekes anyukákra üvöltözött. A GYHK vezetőségének tagjai és gyergyói szurkolók kellett odasiessenek, és ennek véget vessenek.
Az esetet a csendőrség is vizsgálta, és tudomásunk szerint meg is bírságolta az illetőt.
Bocsánatot kértünk a brassói szurkolóktól és ezúton is elnézésüket kérjük. Szégyellnünk kell magunkat miatta.

Nem tűrhetjük, hogy egy személy a Gyergyói Hoki Klub és a gyergyói jégkorong hírnevét és sok ezer gyergyói hokikedvelő megítélését rontsa.
Az illetőt, aki azonos azzal, aki Oman Galanti néven szokott rendszeresen hozzászólni, nem egyszer negatív hangulatkeltő módon a Gyergyói Hoki Klub Facebook-oldalán és a Gyergyói Hoki Klub Szurkolói Közösség csoportban, kitiltottuk klubunk hivatalos online felületeiről is.
Nem engedhetjük meg, hogy egyesek minősíthetetlen viselkedése elrontsa rengeteg ember jó hangulatát, a sportszerű légkört.
Eddig még senki nem kapott kitiltást a klubunk részéről, és reméljük, hogy nem is kell a következőkben ilyen lépéseket tennünk. Azonban a mostani kitiltás egyben intés másoknak is, akik ezentúl hasonló viselkedéssel tűnnek ki a csapatunk mérkőzésein, akár gyergyói szurkolókról legyen szó, akár az ellenfeleknek szurkoló személyekről.

A Csíkszeredai Sportklubbal vívjuk a következő nagyon fontos összecsapásainkat és azt akarjuk, hogy ezek a székely jégkorong ünnepei legyenek.
De bármelyik meccsről is legyen szó, és bárki is legyen az ellenfél, az a sportról és közösségi összetartozásról szóljon számunkra, és ne a negatív érzések maradjanak meg a lelkünkben,

Hajrá Gyergyó!

Kérem ossza meg ismerőseivel: