A Gyilkos-tó legendája – bábelőadás

Szombaton, március 17-én délelőtt 11 órától a HalVirág Bábszínház bemutatja A Gyilkos-tó legendája c. bábelőadást a Bábudvarban (Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 27 szám, 2. emelet – a Kobezol bemutató üzlet fölött).

Mindenkit szeretettel várnak. Jegyek ára 5 lej, egy kísérőnek ingyenes.

Információ és helyfoglalás.: 0756-040.247


Évezredes fenyők borította völgyben három tündér vigyázza a virágok nyílását, az Esthajnalcsillag fényét és a harmatgyöngyök csillámlását. Hétévente begyűjtik a Súgó barlang mélyéről a három veder csepegett aranyat. De a manók kilesik a hétévszázados tündértitkot és elcsenik a kincset a Rablóvezér örömére.

babjatek

A szépséges völgyben egymásba szeret a csodaszép Eszter és János, a juhászlegény. A telhetetlen Rablóvezér a szentmiklósi vásár kifosztásával nem elégszik meg, Esztert is feleségül akarja. A lány könyörgését hallva leomlanak a magas hegyek, sziklabércek és maguk alá temetnek mindent.
A völgy helyén, ahol a kristálytiszta Veres-kő patak csobogott, tó keletkezett, melynek vizéből máig is kiállnak a fenyőerdő maradványai. A környék lakói Gyilkos-tónak nevezték el a tavat. Ha belenézel a tó vizébe Eszter szürkészöld szemei tekintenek vissza szelíden, aki nyári éjszakákon feljön a tó fenekéről, és a parton várja vissza kedvesét.

Kérem ossza meg ismerőseivel: