A hatóságok nem szándékoznak zárlatot bevezetni húsvétkor

A héten ismét meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

A hatóságok nem szándékoznak teljes zárlatot bevezetni húsvétkor, a veszélyhelyzetet ezen a héten ismét meghosszabbítják – jelentette ki kedden Klaus Iohannis államelnök.

Elmondása szerint a veszélyhelyzet meghosszabbításával valószínűleg érvénybe lép az intézkedés, amely értelmében az éjszakai kijárási tilalom már 22 órakor kezdetét veszi a jelenlegi 23 óra helyett.

‘A fertőzések magas száma miatt a héten meghosszabbítjuk a veszélyhelyzetet, az eddigi korlátozások érvényben maradnak, de korábban fog kezdődni az éjszakai kijárási tilalom, valószínűleg 22 órakor’ – mondta az államelnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

A hatóságok nem terveznek teljes zárlatot bevezetni a húsvéti ünnepek idején, nyomatékosította.

‘Fel szeretném hívni azonban a figyelmet arra, hogy az utóbbi héten aggasztóan nőtt a fertőzések és az intenzív terápiás kezelésre szorulók száma, egyre nagyobb nyomás nehezedik az intenzív osztályokra’ – tette hozzá az államelnök.

Iohannis ismételten az egészségügyi óvintézkedések betartására kérte fel a lakosságot, hogy “ne vesszen kárba az, amit az oltási kampánnyal eddig nyertünk”. Emlékeztetett, hogy már több mint egymillió személyt beoltottak, így a vírus elleni védettséggel rendelkező lakosság aránya “nagyon jó” lehet már idén nyárra.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: