A helyi adók és illetékek jövő évi tervezete

Kifüggesztették a helyi adók és illetékek jövő évi tervezetét a városháza székhelyén, a Pénz- és Adóügyi Osztály Fürdő utcai székhelyén, valamint az önkormányzat honlapjának Határozattervezetek menüpontjánál.

Az állampolgárok a tervezet áttekintését követően november 10–24. között fogalmazhatják meg és nyújthatják be észrevételeiket írásban a városháza iktatójába.

Az idei adótörvénykönyv előírásainak megfelelően az elmúlt évhez képest jelentős változás nem tapasztalható a helyi adók és illetékek jövő évre tervezett mértékében. Eltérés ott tapasztalhat, ahol azt az adótörvénykönyv előírja. Ezeket látni fogják majd azok, akik a tervezetet áttekintik.

A területadó kapcsán változás, hogy jövő évtől az épületek alatt lévő telek is adózandó, azaz a beépített udvar kategóriába beszámolódik. Amennyiben az épület körüli udvar nagy, min. 4 ár számít ebből majd a beépített udvarhoz az előírás értelmében.

A sérült családtagot eltartó háztartások, illetve díszpolgárok számára eddig jóváhagyott 50 %-os adókedvezmény jövőtől nem marad érvényben az adótörvénykönyv jelenlegi előírásai szerint.

A cégek esetében a fel nem értékelt ingatlanok adókulcsa jelentősen csökkent, ugyancsak az országos előírások szerint.

 Itt megtekinthető: http://www.gyergyoszentmiklos.ro/hu/dokumentumtar/hatarozat-tervezetek/

(Címfotó: adevarul.ro)
Kérem ossza meg ismerőseivel: