A hét végéig az ország nagy részén hideg lesz

Éjszaka helyenként fagy várható

Frissítette csütörtökön a havazás, erős szél és hóviharok miatt korábban kiadott riasztásait az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Csütörtökön 13 órától 18 óráig megerősödő szélre kell még számítani Moldva déli részén, Dobrudzsában, Munténia keleti részén, valamint a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban.

A meteorológusok szerint csütörtökön 18 órától szombat hajnalig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország egy részére: délen és délkeleten kitart az erős szél, a hegyekben és elszórtan északon, keleten, valamint a központi és a déli országrészben havazni fog.

A hét végéig az ország nagy részén hideg lesz, éjszaka helyenként fagy várható – jegyzi meg az ANM.

Ugyanakkor csütörtökön 18 órától pénteken 23 óráig a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar térségében sárga riasztás lesz érvényben az erős szél miatt. Az érintett megyék: Kovászna (egy része), Buzău (egy része), Prahova (egy része), Brassó (egy része), Dâmboviţa (egy része), Argeş (egy része), Szeben (egy része), Vâlcea (egy része), Gorj (egy része), Fehér (egy része), Hunyad (egy része), Krassó-Szörény (egy része).

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: