A hét végétől ismét kinyithatnak a piacok

Jelentősen csökkent az elmúlt időszakban az új koronavírusos megbetegedések száma, így a hét végétől ismét megnyitják a piacokat – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis.

Az államfő azt mondta, igaz ugyan, hogy a munkaszüneti napokon valamelyest kevesebb tesztet végeztek, az új megbetegedések számának visszaesése azonban így is egyértelmű. A tendencia szinte minden európai országban megfigyelhető – állítja Iohannis, hangsúlyozva, hogy az elrendelt korlátozó intézkedések helyesek és indokoltak voltak, az esetszámcsökkenés nem véletlenszerű, és nem az adatok manipulálásának eredménye, ahogyan azt egyes “politikai értelmezésekben” állítják.

“E tények ismeretében megbeszélést folytattunk a szakemberekkel, és úgy döntöttünk, hogy a hét végétől ismét kinyithatnak a piacok” – nyilatkozta az elnök a 7-es autópálya részét képező bákói körgyűrű átadása előtt.

Az eseményen jelen van Ludovic Orban miniszterelnök és Lucian Bode szállításügyi miniszter is.


M. Ciolacu: Iohannis már-már a kalapját is meglengette,
hogy a PNL megnyitja a piacokat

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azzal vádolja a jelenlegi kormányt, hogy a piacokat ‘kampányjelleggel, éppen a választások előtt nyitja meg’, és bírálja az erről szóló döntést bejelentő Klaus Iohannis államfő gesztusát.

“Iohannis már-már a kalapját is meglengette, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megnyitja a piacokat. Ahogy tette az iskolákkal és az éttermekkel is. Megvetéssel megnyitják, hogy majd újra bezárják azokat! Iohannis szándékosan elfelejtette, hogy Orban (majdnem 20 nap után!!!) megtámadta a parlamentben elfogadott törvényt, amellyel biztonságosan újranyitottuk volna a piacokat. Egy sunyi döntés azért, hogy egy rossz ízlésű jelenetet rendezhessenek Iohanisszal, mondván, hogy nem kapta meg kihirdetésre a törvényt, jóllehet már november 12-én elküldtük a jogszabályt az elnöki hivatalnak. Ha valamit a PSD csinál, akkor nem jó, ha a PNL-től származik – csodálatos! Ez a liberálisokra jellemző cinikus gesztus, amely csúfot űz azokból, akik hetekig dermedtek a hidegben, csak azért, hogy Iohannis otromba gesztusokat tegyen a kampányban. Biztos vagyok benne, hogy a románok megértették ezt, és nem fognak már lenyelni több ehhez hasonló választási szemetet! PS: Ha már úgyis Bákóban van Iohannis, hogy szalagot vágjon egy olyan projekt kapcsán, amit a PSD kezdeményezett, megpróbálhatná felavatni azt az úgynevezett moduláris kórházat, amelyre Orban hárommillió eurót költött, s amely az első esőzéskor leereszkedett’ – írja szerdai Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Klaus Iohannis elnök szerdán jelentette be, hogy a közelmúltban jelentősen csökkent az új koronavírusos megbetegedések száma, így a hét végétől ismét megnyitják a piacokat.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: