A hétvégén az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz

Hétfőtől lehűlés várható

A sokévi átlagnál sokkal melegebb lesz a hétvége, majd hétfőtől lehűlés kezdődik – tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget Iris Răducanu, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) meteorológusa.

A szakember szerint főleg az ország déli és keleti régióiban lesz az ilyenkor megszokottnál sokkal enyhébb idő a hétvégén: Románia legdélibb részében, a Duna-mentén szombaton 15-16 fok lesz. A fővárosban is elérik a 12-13 fokot a nappali maximumok, de még a hegyekben is melegebb lesz az átlagnál, vegyes csapadékra, nagyon magasan pedig havazásra lehet számítani. A hegyvidéken felerősödik a szél.

Az ország nyugati részében 9-10, Moldva északi részén 11, a tengerparton 12 fok várható a hétvégén.

Január 23-ától, hétfőtől kezdődően a Kárpátokon kívül lakók lehűlésre készülhetnek, Bukarestben 5-6, a tengerparton 6-7 fok lesz, az ország nyugati, északi és középső régióiban viszont maradnak a magas hőmérsékleti értékek: nyugaton 14, a középrégiókban 12-13 fok lesz a legmelegebb órákban.

Esőre főleg délnyugaton számíthatunk hétfőn, éjszaka havaseső és havazás is előfordulhat.

Január 24-én, kedden délen és keleten a hőmérsékleti értékek már a sokévi átlaghoz fognak közelíteni, nappal sem lesz több Bukarestben 2-3 foknál, Moldva északi részében pedig 0 foknál. Nyugaton viszont továbbra is az évszakhoz képest magas, 7 fokos maximumokra számíthatunk.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: